RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Масова смертність і розстріли на місці: свіжі дані про коронавірус в різних країнах

Епідемія коронавірусу поширюється на нові країни

Епідемія коронавірусу поширюється на нові країни

Коронавірус COVID-19 продовжує стрімко поширюватися по світу. Кількість заражених на ранок п'ятниці, 6 березня, становить 98 385 осіб. 3 383 людини померли. Після захворювання 55 423 особи вже одужали, про що свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джона Хопкінса.

"Апостроф" зібрав все, що відомо на даний момент.

Вірус небезпечний для нервової системи

Китайські лікарі виявили, що коронавірус може пошкодити центральну нервову систему. Лікарям вдалося вилікувати 56-річного пацієнта, у якого в спинномозковій рідині містився вірус. Діагноз був поставлений 24 січня. Однак, після регулярного лікування його стан не поліпшувався, а погіршувався. Згодом у нього з'явилися симптоми, пов'язані зі зниженням рівня свідомості, хоча комп'ютерна томографія голови не показала ознак патології.

Тільки після проведення секвенування генів на зразках його спинномозкової рідини підтвердили наявність коронавірусу нового типу і діагностували у цього пацієнта вірусний енцефаліт - запалення головного мозку. Після успішного лікування енцефаліту чоловіка виписали з лікарні 25 лютого.

Особистий лікар цього пацієнта сказав, що, як тільки у пацієнта з коронавірусом виявляються розлади свідомості, медики повинні розглянути можливість нейровірусних інфекцій.

Люди масово вмирають

В Італії за добу виявили 769 нових хворих, 41 осіб померли. Всього в Італії захворіли 3858 осіб.

Уряд Італії оголосив про надзвичайні заходи для боротьби з поширенням коронавируса. У зв'язку з цим прийнято рішення закрити всі університети і школи.

Нові країни і нові випадки зараження

У 13-річної дівчинки в Бразилії виявили новий тип коронавірусу без будь-яких симптомів захворювання. Через відсутність симптомів цей випадок не буде включений в число офіційно підтверджених випадків зараження. Однак тест на коронавірус виявився позитивним.

В Іспанії підтверджено 37 нових випадків інфікування. В Ірані - 591, в США - 68.

У Південній Кореї загальна кількість інфікованих становить 6284 осіб. Влада закликала людей залишатися вдома.

Про перші випадки виявлення вірусу заявили в ПАР, Боснії і Герцоговині. У королівстві Бутан перший випадок виявлено у 76-річного американського туриста, прибулого в країну з Індії. У Бутані на три тижні будуть закриті школи та інші установи в районах, які відвідував заражений.

Уряд Ізраїлю розширив "карантинний список" до восьми країн. Туристів і громадян з цих країн будуть поміщати на карантин, як тільки вони будуть приїжджати до Ізраїлю.

Китайська влада радить мешканцям у прикордонній зоні з Північною Кореєю не знаходиться поблизу кордону, інакше вони ризикують бути застреленими північнокорейськими прикордонниками.

Мільярди від МВФ

Міжнародний валютний фонд оголосив про виділення 50 мільярдів доларів допомоги країнам, що постраждали від коронавируса. Гроші виділять, щоб допомогти бідним країнам і країнам з середнім рівнем доходу зі слабкими системами охорони здоров'я стримати епідемію.

"Глобальне зростання в 2020 році опуститься нижче рівня минулого року, але наскільки він буде падати і як довго це триватиме, поки важко передбачити", - зазначила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

Коронавірус в Україні і карантин в Нових Санжарах

Перший випадок зараження в Україні підтвердили 3 березня. Захворювання виявили в Чернівцях у чоловіка, який приїхав в Україну на машині з Румунії. Перед цим він відвідував Італію. Чоловіка терміново госпіталізували, а пізніше забрали в лікарню і його дружину. Сталося це після того, як сусіди підняли хвилю обурення, що дружина зараженого самоізолювався в квартирі. У жінки симптомів коронавірусу немає.

6 березня стало відомо, що у мешканки Краматорська запідозрили китайський коронавірус. 5 березня вона повернулася з Таїланду і була госпіталізована з симптомами ГРВІ. Жінку ізолювали і взяли біологічний матеріал, який відправили на дослідження до Києва. Карантин організували в Мірноградській інфекційній лікарні, а хворих прийматимуть в Костянтинівській інфекційній лікарні, Маріупольській міській лікарні №4 та лікарні швидкої допомоги.

За словами джерела "Апострофа" , до Києва з Італії повернувся студент з одним із симптомів коронавируса.

У Нових Санжарах завершився термін обсервації громадян України та іноземців, яких евакуювали з Ухань 20 лютого через спалах коронавірусу.

Президент Володимир Зеленський 5 березня відвідав Нові Санжари, де зустрівся з евакуйованими, які два тижні провели на обсервації. Президент прибув з великим рожевим ведмедем і дав невеликий брифінг для преси.

Евакуйованим українцям президент Зеленський зробив подарунки. Одному з них він подарував годинник вартістю понад 4 тисячі гривень.

У Чернівецькій області оголошено карантин у всіх навчальних закладах, крім дитячих садків. На території області, в тому числі і в Чернівцях, призупинено процес навчання з 6 до 22 березня включно. Рішення про продовження обмежувальних заходів буде прийматися ближче до 22 числа в залежності від ситуації.

У ВООЗ заявили, що, швидше за все, в Україні буде зафіксовано багато випадків зараження COVID-19, проте країна готова боротися з хворобою.

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним