RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Транспортний хаос і черга в крематорії: як коронавірус перетворює життя в "пекло" - свіжий огляд

Україна вийшла на другий рівень передачі коронавірусної інфекції

Україна вийшла на другий рівень передачі коронавірусної інфекції Фото: соцмережі

Пандемія коронавірусу, яка продовжує атакувати планету, може привести до катастрофічних наслідків, зокрема, до обвалу економіки і мільйонів жертв. В Україні введення карантину і жорсткі заборони для громадського транспорту вже викликали великі проблеми: розгнівані люди після стояння в кілометрових чергах на зупинках почали перекривати дороги. Тим часом масштаби епідемії в Італії привели до того, що померлих везуть спалювати в сусідні міста. "Апостроф" розповідає про останні події, пов'язані з поширенням хвороби.

Згідно з останніми даними, в світі вже 221 416 заражених, 8 966 осіб померли.

Вчені стверджують, що через коронавірус повітря в світі стало чистішим. За попередніми оцінками, рівень чадного газу в порівнянні з минулим роком впав на 50%. Світове виробництво знижується і з ним знижуються викиди заводів і фабрик, авіа- і автотранспорту. Вчені попереджають, що після закінчення пандемії рівень забруднення може знову різко злетіти.

Що відбувається в Україні

На сьогодні зафіксовано 16 випадків зараження. У Чернівецькій області - 10 (один летальний), в Житомирській - 1 (летальний), в Київській області - 2, в Донецькій області. - 1, в Києві - 2.

У МОЗ заявили 19 березня, що Україна вийшла на другий рівень передачі коронавірусної інфекції - внутрішньодержавний.

"На жаль, ми вийшли на другий рівень передачі інфекції - всередині країни", - сказав директор департаменту охорони здоров'я Володимир Колесник.

Метод обсервації людей, які прибули з-за кордону, вже недоцільний. Тільки самоконтроль, самоізоляція і самосвідомість.

Хаос в громадському транспорті. Через закриття метро і заборону возити більше 10 пасажирів, з ранку зупинки перетворюються в справжнє пекло.

Поліція виявляється безсилою, коли люди починають штурмувати салони.

У Маріуполі підтверджено захворювання у жителя, який повернувся з Єгипту. Пацієнт виявив самосвідомість і не приховував, що прибув з Єгипту - це дозволило його вчасно ізолювати. Хворий знаходиться в задовільному стані. Всі контактні особи зараз під наглядом, ізольовані, стан їх задовільний. Ознак коронавірусу у них немає.

У Києві в даний час в наявності є 62 тисяч масок. Наступного тижня завезуть ще 100 тисяч. Але, в першу чергу, їх роздадуть медикам і поліції.

У Чернівцях розгортають пункти санітарного контролю для вибіркової перевірки транспортних засобів, які прибувають в місто. В першу чергу перевіряти будуть неконтрольовані пасажирські перевезення.

У Луцьку повністю зупинили рух громадського транспорту. Медичним працівникам і працівникам критично важливих підприємств проїзд на роботу будуть організовувати за рахунок міського бюджету. Підприємствам, установам і організаціям також було рекомендовано забезпечити проїзд працівників в режимі спеціальних перевезень.

Донбас. Бойовики "ДНР" вирішили повністю закрити пропуск громадян через пункти прикордонного та митного контролю на лінії розмежування з 21 березня для недопущення поширення коронавірусу. За словами їх ватажка Дениса Пушиліна, таким чином у жителів окупованих регіонів, які зараз знаходяться на підконтрольній Україні території, ще є час повернутися додому.

Карантин в Італії і черги в крематорії

Українка з Італії розповіла, як працює спеціальна система пропусків, з допомогою яких можна пересуватися по вулицях.

У документі вказується прізвище, ім'я, рік і місце народження, адреса проживання та причина, по якій власник повинен вийти з дому. Пропуск завіряється в головному поліцейському відділку. У разі відсутності документа порушників режиму карантину очікує штраф, а при повторному порушенні - в'язниця.

У місті Бергамо, на північному сході від Мілана, міський крематорій виявився переповнений і тіла загиблих від епідемії коронавірусу були змушені везти військовими вантажівками в сусідні міста.

Також опубліковані відео з колоною військових вантажівок.

США

Президент Дональд Трамп прийняв рішення взяти на себе надзвичайні повноваження. Він має намір мобілізувати промисловість для боротьби з вірусом. Трамп назвав себе "президентом військового часу" і скористався Законом про оборонну промисловість 1950 року - в роки Корейської війни він наділяв президента надзвичайними повноваженнями, глава американської держави міг змусити підприємства збільшувати обсяги необхідного для країни виробництва. При цьому президент уточнив, що буде застосовувати свої оновлені повноваження тільки в разі гострої необхідності.

"Це - війна", - заявив Трамп і порівняв боротьбу з коронавірусом з заходами, які приймалися під час Другої світової війни.

Тим часом Мінфін США пропонує видати громадянам компенсації в розмірі до 500 млрд доларів.

Ситуація в інших країнах

У Росії зафіксували першу смерть.

Північна Ірландія підтвердила першу смерть від коронавірусу.

В Ірані медики кожні 10 хвилин фіксують смерть однієї людини. У країні зареєстровано 17 361 випадок захворювання. Загальна кількість загиблих в країні - 1284 людини. Влада відпускає з в'язниць тисячі чоловік, в тому числі політв'язнів.

В Ізраїлі за добу виявили 96 випадків зараження. Загальна кількість заражених досягла 529 осіб.

У Китаї за останню добу виявлено 34 нових випадки зараження. З них 0 нових підтверджених випадків в Ухані - осередку розповсюдження хвороби.

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним