RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус вбив вже 30 тисяч людей: що відбувається в Україні і світі (хроніка 28 березня)

Пандемія коронавірусу продовжує набирати обертів у світі

Пандемія коронавірусу продовжує набирати обертів у світі Фото: з відкритих джерел

Коронавірус продовжує атакувати країни світу: число інфікованих складає понад 650 тисяч осіб, більше 30 тисяч померлих.

Іспанія поставила новий рекорд по смертності від хвороби. В Італії знову більше 800 померлих, а загальна кількість перевищила 10 тисяч.

В Україні перший випадок зараження зафіксували ще у двох областях - Полтавській і Хмельницькій. Всього від вірусу в країні загинули вже 9 осіб.

"Апостроф" розповідає про все, що відбувається в Україні і світі.

23:59 кому захотілося фантастики на ніч, подивіться відео "коронавірус - шлях до чіпування людства". Хтось же в подібні теорії змови вірить. Ми ж на сьогодні закінчуємо роботу інформцентру! Добрих снів і будьте здорові

23:34 для всіх українців, які хочуть повернутися додому з-за кордону. Працює достатня кількість КПП. Державна митна служба представила інтерактивну карту роботи КПП по країні

23:22 поки у Києві думають над закриттям міста, у Вінниці вже певні кроки здійснили - обмежено в'їзд до міста через карантин. Водіям в’їхати у місто можна буде через КПП з київського, немирівського та хмельницького напрямків

23:11 до уваги любителів шашликів! Київська влада ініціювала рейди за участю поліції і штрафує любителів пікніків на природі під час карантину.

За порушення санітарних заходів поліція буде складати адміністративні протоколи та виписувати штраф - від 17 до 34 тисяч гривень.

22:44 по Україні спостерігається небезпечна тенденція: за 2 дні захворіли 30 лікарів. Чим це викликано? Можливо вони заражаються від пацієнтів, які не кажуть свої симптоми. Ну і позначається відсутність засобів захисту у лікарів - більшість медиків, які заразилися, знаходиться у Тернопільській області. Тут і до ворожки не ходи - засобів захисту не вистачає. Якщо лікарі масово перехворіють, хто ж тоді лікуватиме?

22:21 статистика по світу:

- в Італії померли понад 10 тисяч осіб - за добу померли 889 людей з коронавірусом;

- Іспанія також б'є антирекорди по смертності - за минулу добу померли 682 людини;

- у США за добу зафіксовано 15 950 нових заражень;

- рекордна кількість смертей у Британії - за добу коронавірус вбив 260 осіб;

- також рекордне число померлих за минулий день і у Франції - 319 людей.

22:01 статистика МОЗ:

- в Україні 356 лабораторно підтверджених випадків COVID-19;

- за добу виявлено 46 нових випадків;

- всього зафіксовано 9 летальних випадків від COVID-19 в Україні;

- 5 осіб вже одужали - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

17:27 В Івано-Франківській області 26 інфікованих. З них 9 - жителів Івано-Франківська, 2 - жителя села Чукалівка.

"У міських установах Франківська знаходиться 98 пацієнтів з пневмоніями. Серед них одна вагітна жінка та 26 дітей з легкими формами. Шість пацієнтів в реанімації з позитивними тестами на коронавірус. Жодному не треба апарат ШВЛ. Сьогодні ми зробили 50 швидких тестів - 13 з них позитивні", - пояснив мер.

16:48 Зранку 29 березня в Україну мають повернутись поїздом 700 громадян, які були в Росії.

У п'ятницю з Києва вже виїхав поїзд до Москви з 700 росіянами, які побажали виїхати у зв'язку з пандемією коронавірусу, в неділю він же поверне на батьківщину приблизно стільки ж громадян України.

"Прикордонники готові до зустрічі... Усі люди пройдуть температурний скринінг, відповідно, їм буде роздано пам'ятки й угоди на добровільну самоізоляцію, після чого вони пройдуть прикордонний контроль", – пояснив процедуру речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

16:28 Росія повністю закриває кордони.

З 30 березня вводиться обмеження руху через автобільні, залізничні та інші пункти пропуску через кордон Росії.

15:58 У Сумах заборонили виходити на вулицю без потреби. Виконавчий комітет міської ради затвердив цілу низку правил поводження на вулиці:

дозволено:

  • йти на роботу, відвідувати аптеку чи магазин, візит до лікаря, проведення ритуальних обрядів, вигул тварин, відвідування правоохоронних органів чи категорій людей, яким необхідна допомога;

заборонено:

  • виходити на вулицю без засобів індивідуального захисту;
  • користуватися дитячими та спортмайданчиками;
  • пересуватися вулицями групами понад 2 особи, крім деяких випадків;
  • дітям віком до 14 років пересуватися вулицями без супроводу дорослих, а дітям віком від 14 до 18 бути на вулиці після 20:00;
  • палити, вживати їжу та напої у парках, скверах, лісопаркових зонах, прибережних смугах;
  • відвідувати заклади, робота яких заборонена під час карантину.

15:49 Путін влаштував росіянам тиждень канікул і вони натовпами рвонули до Криму.

15:18 Свіжі цифри з Ірану. +3 076 інфікованих за добу, разом 35 409.

139 людей померли від коронавірусу за останні 24 години. У сумі в Ірані (офіційно) коронавірус забрав 2 517 людських життів.

15:10 МОЗ записав ролик з Вінником. Олегу буде спокійніше, якщо всі залишаться вдома :)

15:05 Британська поліція додає в водойми барвник чорного кольору, сподіваючись таким чином відлякати відпочивальників, які збираються на пляжах, порушуючи карантин.

14:14 Подробиці про першого хворого на коронавірус у Харківській області.

Це молодий чоловік, віком до 30 років, який нещодавно повернувся з Франції. Він не госпіталізований, знаходиться на самоізоляції. Хвороба протікає у легкій формі. Визначено біля 20 контактних осіб, всі вони перебувають на самоізоляції.

13:49 У Росії за добу офіційно виявлено 228 нових інфікованих. У сумі – 1264. З них у Москві – 817.

13:46 В Китаї за добу не виявили жодного випадку передачі Covid-19 всередині країни. За інформацією Нацкомісії охорони здоров'я КНР, в країні виявили 54 нові випадки зараження коронавірусом, які всі є привізними.

13:16 Коронавірус знайшли у ще одного нардепа - Анни Скороход. У грудні її виключили з фракції "Слуги народу" після скандальних заяв.

12:44 Італія продовжила до 15 червня дозвіл на проживання громадянам України, у яких дія документів закінчується в період карантину.

"До 15 червня продовжено дію всіх сертифікатів, дозволів і видів на проживання, термін яких закінчується під час карантину. Таке положення закріплене законом №18 від 17 березня 2020 року", - повідомило посольство України в Італії.

Йдеться про документи, термін яких закінчується в період з 31 січня по 15 квітня 2020 року - дозвіл на проживання, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, дозвіл на шлюб, дозвіл на возз'єднання сім'ї і т.д.

12:40 МОЗ заявляє про небезпеку для курців:

"Інформація про те, що курці нібито більш захищені від COVID-19, є неправдивою. По-перше, під час куріння людина частіше торкається обличчя; по-друге, ця звичка може посилити розвиток хронічних хвороб; по-третє, куріння збільшує ризик захворювання на пневмонію".

12:18 Чернігівська область наразі має один випадок інфікування. За інформацією голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка, хворий знаходиться в окремому боксі інфекційного відділення Борзнянської районної лікарні. Відомо, що його стан задовільний, чоловік перебуває під наглядом лікарів.

Також було встановлено перше коло контактних осіб з оточення хворого - всі вони зараз перебувають на самоізоляції.

11:49 В Запоріжжі виписали першу пацієнтку, яка хворіла на коронавірус. Жінка захворіла 15 березня, коли повернулася з Єгипту. Вона пройшла курс лікування, після чого її двічі перевірили на коронавірус. Результати досліджень методом ПЛР показали негативні результати.

11:34 До берега Австралії причалив лайнер Magnifica, на борту якого немає жодного хворого. 5 січня круїзний лайнер Magnifica відправився в кругосвітню подорож, але на 70-му дні подорожі об'їжджати країни з коронавірусом стало вже неможливо. Корабель самоізолювався.

Плавати повинні були до 1 травня, але під час стоянки в Сіднеї капітан оголосив, що все - припливли. Людям виплатять компенсації, куплять квиток додому. А тим, хто хоче ще 20 днів не сходити з корабля, запропонували альтернативу - доїхати до Дубая і вже звідти вирушити додому. Охочих вийти знайшлося всього 150 чоловік.

З 2200 чоловік на борту залишилися 1800 (+ тисяча працівників).

11:25 В Ірані 300 осіб померли і більше 1 000 постраждали після вживання метанолу на тлі чуток про те, що він допомагає від коронавірусу. Один з постраждалих - 5-річний хлопчик, якому метанол дали батьки через дихальний апарат. Випадки вживання метанолу зареєстровані в декількох містах. За його продаж арештовано кілька людей.

11:22 Папа Римський помолився за припинення пандемії COVID-19 на порожній площі Ватикану:

"Ми усвідомили, що знаходимося в одному човні, всі вразливі і дезорієнтовані, але в той же час важливі і потрібні, все покликані залишатися разом, вимагаючи взаємно підтримувати один одного. У цьому човні присутні всі ми".

11:18 В Києві вже 74 заражених. Серед нових виявлених випадків - 10 чоловіків від 25 до 54 років і 9 жінок від 17 до 62 років.

  • 9 пацієнтів госпіталізовано до Олександрівської лікарні
  • 5 до міської клінічної лікарні № 4
  • 3 до клінічної лікарні № 9
  • 2 киян перебувають на самоізоляції вдома під наглядом лікарів.

10:54 Фото платного готелю в Пекіні для гостей китайської столиці, які відбувають карантин.

10:48 Турецька влада скасовує всі міжнародні рейси і вводить обмеження на внутрішні перельоти, починаючи з 28 березня. Внутрішні рейси до деяких міст будуть можливі тільки з офіційного дозволу місцевих губернаторів.

Станом на 10:00 за даними МОЗ в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 8 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

09:44 Вчора на організованому українською стороною поїзді до Росії виїхало понад 700 осіб, більшість з яких громадяни РФ. На зворотньому шляху поїзд має доставити з Росії громадян України.

09:25 Першу смерть від коронавірусної інфекції зафіксували у Брунеї: помер 64-річний чоловік. Хворобу тест підтвердив 12 березня. Чоловік 4 березня повернувся з подорожі у Камбоджу, а вже за чотири дні у нього з'явилися перші симптоми. Понад десять днів хворий перебував у відділенні інтенсивної терапії.

Чоловік був 25 людиною в Брунеї, у кого виявили коронавірус. Всього у країні виявлено 115 випадків захворювання, 11 осіб одужали.

09:15 В'їзд до Києва буде заборонений до 24 квітня у рамках протидії поширенню коронавірусу . Про це написав нардеп Олексій Гончаренко, опублікувавши відповідний документ.

08:45 В.о. гендиректора Центру громадського здоров’я Ігор Кузін заявив, що на коронавірус в Україні можуть захворіти до 22 млн людей: "За різними оцінками, від 7 до 22 млн осіб серед населення України можуть перехворіти. При смертності близько 1% така велика кількість заражених означатиме порушення життєдіяльності країни".

"Колективного імунітету у нас не буде, швидше за все. Дані в наукових статтях говорять про те, що імунітет, який формується після перенесеної інфекції, дуже нестійкий. Людина, яка захворіла одного разу, може захворіти через 3-4 місяці повторно. Швидше за все, це та інфекція, яка буде циркулювати щорічно", – сказав Кузін.

8:03 Згідно з останніми даннім в світі вже нарахували 597 335 заражених вірусом. 27 365 осіб померли. Лідером по смертності є Італія: там від коронавірусу померли 9 134 особи. Далі йдуть Іспанія (5 138), Китай (3 177), Іран (2 378) і Франція (1 995).

07:40 За минулу добу за даними Міністерства охорони здоров'я в Україні виявили 92 випадки зараження вірусом. Всього вже 310 заражених.

Читайте також

Від Парижу до Будапешта: навіщо Сі влаштував турне по Європі

Китаю дуже важливо закріпитись у Європі на тлі протистояння зі США

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

Штати мають чимало претензій до китайської компанії TikTok

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни