RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

В Росії немає шансів: Захід готує передачу Україні танків, літаків та багато іншого

Захід та Росія вступили у нову фазу змагання, яке Кремль не виграє

Захід та Росія вступили у нову фазу змагання, яке Кремль не виграє Фото: mil.in.ua

У росії залишається все менше озброєння та боєприпасів, якими вона може обстрілювати територію України. Однак у Заходу теж стає менше зброї, але є ще низка озброєнь, яка не була передана українським військам, але скоро може бути поставлена. Зокрема мова про винищувачі F-16 та танки. Разом з тим, між Заходом та росією розпочинається змагання у можливостях виробництва додаткової зброї, яку Кремль не виграє. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив колишній американський розвідник та військовий експерт ДАВИД ЛОНГ.

Якщо говорити про такі типи ракет, як "Кинжал", "Іскандер" і тому подібні, то за деякими розрахунками у росії залишилося їх лише 30%. І їхня стратегія – бомбардувати цивільне населення - теж не сприяє їхньому заощадженню.

Йде новий етап у війні, коли в росії закінчуються запаси військової техніки та боєприпасів, але на Заході їх стає менше, як, наприклад, системи HIMARS і ракети до них. Не лише через те, що їх передають Україні, а й через те, що величезний успіх цих РСЗВ в Україні викликав інтерес до цих систем в інших країнах. Є ще ціла категорія зброї, яку Захід ще не постачає в Україну, але найближчим часом вам передадуть і винищувачі F-16, і танки, і багато іншого, що ще не передавалося.

Читайте: Росіяни кинули всі сили на Вугледар, від цього залежить доля Криму – Євген Карась

У принципі, починається така ситуація, коли Захід і росія вже змагаються не в тому, скільки в них запасів зброї та боєприпасів, а скоріше у можливостях далі виробляти цю зброю. І в такому змаганні путін не має шансів перед Заходом, навіть якби проти росії не були введені санкції.

Я вважаю, що путін намагається не лише зруйнувати Україну, а й у великій частині він руйнує росію. Він втратив європейський ринок з постачання газу та нафти. А другий ринок, після експорту енергоресурсів у росії – це експорт зброї, і його теж уже не існує після того, яку катастрофу він спричинив. Подивіться, скільки молодих та працездатних хлопців втратили своє життя в Україні, інші ще перебувають на фронті чи втекли від мобілізації з країни. Виробничі здібності росії суттєво впали не лише через санкції, а через всі ці фактори та відхід західних компаній.

Навіть якщо війна закінчиться сьогодні, російська економіка ще десятиліттями не зможе відновитися. Те, що зараз у росії стверджують, що їхня економіка встояла і продовжує розвиватися – це ілюзія. Правдивої ситуації ми не дізнаємося, бо російська влада її приховує.

Читайте також

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

Штати мають чимало претензій до китайської компанії TikTok

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося