RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

"Золота хвіртка" з Росії: США підклали велику свиню Путіну

Пропозиція ЦРУ наче рятувальний круг для багатьох росіян

Пропозиція ЦРУ наче рятувальний круг для багатьох росіян Росіян вербують через додаток у Telegram Фото: з відкритих джерел

ЦРУ розпочало нову спробу безпрецедентної можливості завербувати росіян, незадоволених війною в Україні та життям в росії. Відомство запустило інформаційну кампанію, в якій закликає росіян передавати інформацію в обмін на захист. Зокрема, ЦРУ зацікавлене в військових офіцерах, людях, що працюють у сферах розвідки, дипломатії, науки, високих технологій або мають справу з людьми, які цим займаються, чи мають інформацію про економіку або вище керівництво рф. Співробітники ЦРУ, які беруть участь у проекті, заявили, що повномасштабне вторгнення росії в Україну створило історичну можливість, щоб росіяни прийшли та надали інформацію, яка потрібна Сполученим Штатам Америки. Наскільки самим росіянам цікаво зливати якісь факти, що потрібні ЦРУ та що вони за це отримають – розповів в етері Апостроф TV військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Це надзвичайно цікава історія. Я з самого початку війни на цьому наполягав, писав про те, що потрібна "золота хвіртка", через яку високопосадовці російської федерації мали б можливість контрольовано вистрибнути з кремлівського режиму.

Читайте: Пенсії пів мільйона росіян: скільки Росія витратила на наймасштабнішу атаку по Києву

Я зараз пояснюю логіку. Коли постійно зажимають росіян – цих олігархів, генералів, посадовців різних, губернаторів – вони всі змушені кучкуватися навколо путіна. Вони кажуть, що "для нас на Заході все закрито, тому що нам залишається? Тільки залишатися в російській федерації, об’єднуватися навколо путіна - і все. Опцій немає".

Але тут ЦРУ створює таку опцію для них – тобто така невеличка "золота хвіртка". І якщо за умови, що, наприклад, генерал Федеральної служби охорони має бажання вистрибнути з кремлівської вертикалі, фсбшники, високопосадовці, росгвардійці, слідчий комітет, якісь чиновники адміністрації президента можуть в цей час написати, дати про себе дані, розказати, що вони знають, що вони можуть. І якщо буде проведена перевірка після звернення цих людей, якщо буде моральна можливість дати цим людям вистрибнути з Кремля за умови, що вони не причетні до розв'язання війни, що вони не вчиняли…

Наприклад, олігарх хоче вистрибнути – умовно власник "Альфа-банку". Йому можуть запропонувати: друже, 50% своїх статків ти сплачуєш до фонду відновлення України, і ти маєш можливість вистрибнути чистою людиною з російської федерації, можеш жити далі в своєму маєтку в Малібу, в Нью-Йорку на Мангеттені і користуватися рештою своїх статків.

Буквально декілька місяців тому рештки російських журналістів, які залишилися, писали таке розслідування, і на умовах анонімності російські олігархи казали, що якщо була б така можливість – дати гроші і вистрибнути – то була б просто неймовірна черга бажаючих дати гроші і вистрибнути з російської федерації. І я впевнений, що це дуже-дуже класна ініціатива, історія, але трішки з цим, скажімо так, запізнились.

Читайте: Кремль готує ґрунт для визнання Пригожина зрадником, "міжусобні війни" розгоряються — ISW

Взагалі це виглядає як "росія має таланти". Покажи, який в тебе талант, що ти можеш. Я поясню логіку. В росії дійсно бояться один одного. Вони чудово розуміють, що якщо збираються двоє, то один з них, швидше за все, так чи інакше працює на російські правоохоронні органи, або на центр протидії екстремізму поліції російської федерації, або федеральну службу безпеки російської федерації. Вони дуже бояться, що це буде провокація. Він може почати щось розказувати, і буквально за три дні до нього приїдуть фсбшники, заарештують майно, його заарештують, бізнес зруйнують, родину знищать – все. Тобто вони бояться.

А коли офіційно оголошена така історія, така ось хвіртка від ЦРУ для бажаючих, вони бачать, що це дійсно американці, це не підстава, не інсинуація і не треба очікувати на якусь пастку. Тобто можна виходити – вони нам гарантують, треба почитати, що пропонують, на яких умовах, чим я можу бути корисним.

Таким чином ще додатково створюється велика турбулентність в Кремлі. Просто уявіть собі, як вони починають один на одного дивитися: а ти не заходив на цей ресурс? Точно? Чи не маєш ти бажання вистрибнути з російської федерації? Тобто там дійсно вони живуть у великій атмосфері страху та взаємної підозри. Це для нас дуже добре.

Дивіться: "Це сигнал про допомогу": Скабєєва зганьбилася, виклавши фото у кольорах українського прапора

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним