RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кремль готує ґрунт для визнання Пригожина зрадником, "міжусобні війни" розгоряються — ISW

Кремль готує механізми дискредитації засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина як зрадника.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські офіційні особи начебто погрожували йому таким кроком у разі, якщо той намагатиметься шантажувати міноборони РФ, щоб воно надало йому більше боєприпасів, погрожуючи піти з Бахмута.

Читайте також: Окупантам наказали атакувати з усіх напрямків: військовослужбовець ЗСУ розповів про ситуацію на Луганщині

Також аналітики зазначають, що у Кремлі не були шоковані матеріалом The Washington Post, у якому опублікували документи американської розвідки, що свідчать про те, що Пригожин запропонував Головному управлінню військової розвідки України інформацію про позиції російських військ в обмін на виведення українських військ із Бахмута.

"Неназвані джерела в Кремлі повідомили, що адміністрація президента Росії готує інформаційну операцію з публічної дискредитації Пригожина, але зазначили, що Кремль навряд чи загрожуватиме йому, поки сили "Вагнера" перебувають на передовій", – зазначили аналітики.

Там пояснили, що усунення куратора ПВК порушило б позиції росіян у Бахмуті, а на такий ризик кремлівський диктатор Володимир Путін навряд чи піде.

Зазначається, що Кремль також не може легко публічно усунути і замінити його з посади фактичного глави "Вагнера", тому що це незалежна компанія, а Пригожин не обіймає офіційної посади в російському уряді.

"Щоб вивести Пригожина з-під його контролю над "Вагнером", за іронією долі потрібно було б встановити прямий контроль Кремля над групою найманців, від якої Путін щосили намагається зберігати формальну дистанцію", – вважають аналітики ISW.

Раніше ми розповідали про те, що ЗСУ отримали тактичний успіх в районі Бахмуту.

Вас може зацікавити:

Майже 200 тисяч: в Генштабі оприлюднили нові дані про втрати РФ

Біля Бахмуту дрон взяв в полон останнього живого окупанта з групи піхотинців. Ексклюзивне відео

Як ЗСУ штурмують під Бахмутом позиції росіян: з'явилось унікальне відео з камери GoPro