RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Собчак у президенти: чому Путіну має бути соромно за це шоу

Участь у виборах буде головним корпоративом у житті Ксенії Собчак

Участь у виборах буде головним корпоративом у житті Ксенії Собчак Ксенія Собчак Фото: sobchakprotivvseh.ru

Участь російської журналістки і телеведучої Ксенії Собчак у виборах президента Росії – це хід Володимира Путіна, який хоче таким чином оживити передвиборне шоу. Таку думку "Апострофу" висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.

Розмови про те, що в Росії будуть вибори, кандидати і боротьба між кандидатами – це брехня. Абсолютно 100-відсоткова брехня. Єдина мета цієї брехні - щоб люди це обговорювали. Виборів у нас немає. Кандидатів у нас немає. Передвиборної боротьби у нас немає. У нас є урочиста коронація Путіна на наступний термін - на шість років. І всі це знають.

Відповідно розмова про вибори, кандидатів та передвиборчу боротьбу – це абсолютна брехня. Ну не знаю навіть, яку аналогію тут можна навести. Ось на перегонах їде один вершник, а по трибунах шкутильгають декілька людей на милицях. І треба заключати парі, хто раніше добереться до фінішу – вершник або люди, які навіть не шкутильгають, а грають у доміно. Ось хто раніше закінчить – вершник або люди на милицях, які грають в доміно. Це абсурд, тому що у нас немає ніяких виборів.

Собчак це потрібно для того, що це найбільший корпоратив в її житті. Собчак – відома ведуча і шоумен, ведуча ток-шоу і корпоративів. І це найбільший корпоратив в її житті, її унікальний шанс. Як з нею розплатиться Путін за цей корпоратив – я, звісно, не знаю.

Одна з форм оплати буде грошима, але я не думаю, що Собчак дуже цікавлять гроші в даному випадку. Я думаю, що є якісь інші форми оплати. І перша, яка приходить в голову – звичайно, якщо їй дадуть власне ток-шоу на одному з трьох каналів: Першому, Другому або НТВ. Це був би гігантський прорив для неї, тому що це було б єдине політичне ток-шоу, яке веде людина ліберальних поглядів. Вона була би повним монополістом у цьому питанні і до неї б одразу прибігли всі. Вона б стала очевидним лідером всієї прозахідної тусовки в Росії. Це гігантський успіх і гігантська оплата для Собчак.

Я думаю, це очевидний мотив, відповідно до якого вона погодилася на пропозицію особисто Путіна, тому що зрозуміло, що пропозицію зробив особисто він. Переговори, очевидно, велися давно, а остаточну пропозицію він зробив у той день, коли вона у нього, так би мовити, брала інтерв'ю.

А Путіну це потрібно для того, що він хоче якось оживити це передвиборче шоу, щоб люди задавали ті питання, які задаються сьогодні – у кого скільки шансів, хто у кого забере голоси тощо. Тобто начебто обговорювали вибори. Ось проста аналогія – одна людина пливе в басейні, як вміє - так і пливе. А ще чотири людини стоять на березі басейну і розмахують руками. І задається питання, хто раніше допливе – вона або ті хто стоять на березі і руками махають. Ось це мабуть найбільш точна аналогія з нашими так званими виборами.

Мета Путіна цілком зрозуміла, але, на мою думку, це дурна мета, тому що чим більше оживляють, тим більше очевидно, що це шоу і не більше. А бути переможцем Собчак - це дуже соромно. Але Путін вважає інакше – дивитися на [Геннадія] Зюганова, [Володимира] Жириновського і [Григорія] Явлінського без підливи ну просто неможливо. А ось підлили якийсь соус - і вже стає їстівним.

Читайте також

Провал українського "вікна": чому Кремль не зміг повісити "Крокус" на Київ

За терактом може стояти одне з угруповань Кремля

Бої на території Росії: які цілі у російських добровольців

Що відбувається у Бєлгородській та Курській областях РФ та які цілі у повстанців-добровольців

Битва за Молдову: здавалося б, до чого тут Україна

Кремль має розрахунок під час президентської кампанії послабити нинішнє керівництво Молдови