RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Тепер зрозуміло, чому захворів і зникав Путін

Глава Кремля не хоче відповідати за втрати серед його найманців у Сирії

Глава Кремля не хоче відповідати за втрати серед його найманців у Сирії Володимир Путін на шляху до авіабази Хмеймім в Сирії 11 грудня 2017 року Фото: прес-служба Кремля

Росія зазнала серйозних втрат в Сирії - агентство Reuters підтвердило загибель і поранення щонайменше 300 людей з ПВК "Вагнера" в результаті удару сил міжнародної коаліції за участю США. При цьому РФ офіційно визнає загибель лише п'ятьох людей.

Чому ця подія матиме наслідки для російської влади і як з нею пов'язане зникнення Володимира Путіна з публічного простору під виглядом хвороби, "Апострофу" розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

Приватна військова компанія "Вагнера" виконує в Сирії подвійну місію. Перша частина цієї місії - підтримання на плаву сирійського диктатора Башара Асада та запобігання зміні режиму, з багатьох причин, в тому числі тому, що Путін намагається допомагати всім людожерам світу, щоб запобігти поширенню таких прикладів (їх повалення, - "Апостроф") у інших країнах, особливо прикладу долі Муаммара Каддафі.

Друга частина цієї місії - гроші, які, на думку російських державних злочинців, можуть бути зароблені шляхом контрактів з Асадом в якості плати за підтримку його режиму, завдяки толінговим схемам (толінгом називають переробку іноземної сировини з подальшим вивезенням готової продукції, - "Апостроф"), нафтовим і газовим родовищам, де є реальні гроші, за якими, наскільки це видно з матеріалів численних розслідувань, полює пан Пригожин, так званий особистий кухар Путіна, ресторатор і організатор ПВК "Вагнер".

Найманство - це прямий кримінальний злочин за Кримінальним кодексом РФ. Статті про найманство - це тяжкі статті Кримінального кодексу. Тому я сподіваюся, що після зміни режиму всі ці люди опиняться на лаві підсудних і понесуть заслужене покарання.

Наслідки, звичайно, є й зараз. Просто ми не знаємо поки, де і як вони проявляться. Путін створив таку ситуацію в країні, коли неможливо займатися прогнозами з приводу того, що де трісне, зламається та піде шкереберть. Він знищив російську державу, всі гілки влади, всі механізми демократичних інститутів...

Я впевнений, що злочинне ОЗУ на чолі з Путіним не збирається ні перед ким звітувати. Так само, як вони не звітували в 2014-2015 роках, під час гарячої фази війни проти України. Злочинне ОЗУ вдавалося не просто до замовчування - воно вдалося до найгучнішого політичного вбивства XXI століття в Росії: буквально напередодні публікації доповіді "Путін. Війна", автором якої був Борис Нємцов, Нємцова вбили. Тоді широким народним масам було все одно, що відбувається з трупами, "вантажем 200" з України. Вони на той момент були зазомбовані пропагандою.

Читайте також: Путін отримав удар і потрапив у незнайому ситуацію: що означає розгром найманців РФ у Сирії

Але справа в тому, що крапля камінь точить. Все більше й більше люди дізнаються про путінські злочини. Події підсумовуються - відбувається кумулятивний ефект. Думаю, Путін недарма зник з радарів, тому що він знає, що коли "вантаж 200" - це кілька сотень трупів, це так просто не розчинити в повітрі. Це та ситуація, на яку громадськість вимагатиме відповіді. А Путін відповідь тримати не просто не любить, він відмовляється це робити. Він 18 років спеціалізується на вчиненні тяжких злочинів і - так само - на униканні відповідей на ці злочини. Ось вам і пояснення, чому він зник [на кілька днів під виглядом хвороби, що співпало за часом з повідомленнями про втрати в Сирії].

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію