RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Посадити у клітку або поговорити: навіщо Трамп покликав Путіна в гості

Візит Путіна до Білого Дому потрібен як Трампу, так і Заходу в цілому

Візит Путіна до Білого Дому потрібен як Трампу, так і Заходу в цілому Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп запросив свого російського колегу Володимира Путіна відвідати з візитом Білий Дім. Після втручання Росії в американські вибори і на тлі загострення відносин між західними країнами і РФ таке запрошення виглядає неоднозначно. Чим керувався Трамп і чи потрібна така зустріч, "Апострофу" розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Мені здається, що бажання американців отримати якісь зустрічні дії - це рух у правильному напрямку. З боку Трампа це не просто запрошення зустрітися у Вашингтоні, це запрошення, яке супроводжується певними умовами. У всякому разі, було сказано, що є сенс зустрічатися, якщо це матиме якісь результати.

Мабуть, Путін або дипломати, які готують цю зустріч, досягнуть якихось попередніх домовленостей про можливі дії. В даному випадку останнє звернення Путіна - з ракетами, що падають на Флориду, із заявою про використання ядерної зброї - було все-таки неприємним для Заходу. Думаю, подібні заяви не лякають, але неприємні.

І заспокоїти Путіна - правильне завдання. Ідея зовсім ізолювати його, "помістити в клітку" і "труїти" санкціями і символічними діями на кшталт висилки дипломатів (після отруєння екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля в Британії, - "Апостроф") багатьма сприймається як небезпечна поведінка.

Читайте також: Путін сильно наляканий: чи зміниться щось на Донбасі

Якісь переговори та розмови з Путіним потрібні. Є надії на те, що ці розмови можуть змінити його позицію, його агресивну, дуже нецивілізовану поведінку. Чому їх не використовувати, чому не спробувати?

Я думаю, що Трамп довів, і багаторазово, що він незалежний від Путіна та його спецслужб. І переговори, якщо вони обумовлені реальними діями, які підуть за ними - це правильне рішення.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію