RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Путін знову "бомбить Вороніж": хто постраждає цього разу

Слава Рабинович пояснив, чому Росія може втратити авіасполучення зі США

Слава Рабинович пояснив, чому Росія може втратити авіасполучення зі США Фото: EPA/UPG

Режим Володимира Путіна продовжує "бомбити Вороніж": у протистоянні із Заходом страждає все більше росіян. Цього разу - у зв'язку з проблемами з видачею в'їзних віз росіянам, які працюють в компанії "Аерофлот" - під загрозою опинилося авіасполучення між США і РФ.

Що це означає і як Сполучені Штати почали не пускати до себе замаскованих співробітників спецслужб РФ, "Апострофу" розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

Війна санкцій і антисанкцій, заходів і протизаходів, включаючи все, що пов'язано з дипломатичними висилками, діє і на зручність громадян в отриманні віз. І коли на черговий виток висилки російських дипломатів або псевдодипломатів РФ відповіла диспропорційно і якимось абсолютно жахливим чином, виславши багато сотень людей одноразово, то в американських посольствах і консульствах Росії виникла нестача персоналу, щоб приймати й обробляти заявки на візи.

Тим більше, в американських посольствах і консульствах РФ працювала велика кількість росіян, яких вигнали. Наприклад, мій друг працював в американському консульстві в Санкт-Петербурзі протягом останніх 25 років.

У цьому контексті можна лише процитувати діалог Родіона Раскольникова з Порфирієм Петровичем в романі "Злочин і кара" Федора Достоєвського:

" - Так... хто ж... вбив?.. - запитав він, не витримавши, немов задихаючись. Порфирій Петрович навіть відсахнувся на спинку стільця, так вже несподівано, і він був заскочений питанням.

- Як хто вбив?.. – каже він, точно не вірячи вухам своїм, - так ви вбили, Родіоне Романичу! Ви і вбили-с!"

Читайте також: Україна поверне Крим і Донбас одразу: процес вже прискорюють

Іншими словами, це все рукотворний сніжний ком проблем з боку Росії – рукотворні економічна, соціальна та політична кризи. Тобто рукотворне все. Так само американські авіакомпанії, які здійснювали прямі перельоти з Росії у США, пішли з ринку рукотворним способом.

Інший момент, чому співробітникам "Аерофлоту" не дають візи в США, пов'язаний з тим, що багато хто з них є співробітниками ФСБ, ГРУ та інших подібного роду організацій. Вони направляють своїх співробітників в "Аерофлот" для отримання якогось прикриття. Вони направляються на роботу в "Аерофлот", після чого намагаються отримати візи США, щоб прилетіти туди в якості якогось стюарда, другого пілота, який не має ніякого відношення до авіації, або просто, щоб бути представником того ж "Аерофлоту" в якомусь нью-йоркському офісі або "старшим зміни" на стійці реєстрації в аеропорту. Насправді це звичайні співробітники спецслужб, яким не місце в Америці під прикриттям їх посад в "Аерофлоті".

Взагалі кожна дія путінського ОЗУ відповідає формулі "бомбити Воронеж".

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію