RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

В Путіна залишилося тільки два виходи з Кремля

Президент Росії буде прагнути до того, щоб не потрапити до Гааги

Президент Росії буде прагнути до того, щоб не потрапити до Гааги Фото: EPA/UPG

Підкомісія Міністерства оборони Польщі з розслідування Смоленської катастрофи стверджує, що знайшла сліди вибухівки на багатьох фрагментах літака Ту-154М, який зазнав аварії в 2010 році, а також на тілі принаймні однієї жертви трагедії, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський. У Варшаві говорять про пряму причетність Росії до цієї катастрофи.

Російський фінансист і блогер Слава Рабинович розповів "Апострофу", чому така версія цілком ймовірна і з якої причини у президента РФ Володимира Путіна залишилося тільки два виходи з Кремля - в суд або на кладовище.

Смоленська катастрофа - це надзвичайно давня і добре вивчена історія з точки зору мотивів цього злочину, якщо він насправді мав місце. Польща в ті часи займала досить самостійну і яскраву позицію щодо польсько-російських відносин і їхньої історії, а також історії польсько-радянських відносин.

Ця позиція завдавала надзвичайної шкоди Путіну і його ОЗУ. Мотиви для такого злочину було видно і тоді, і зараз. Те, що заявляють польська дослідницька група та польська держава, насправді виглядає як досить правдоподібна версія, яка може бути потім доведена в судах - точно так само, як буде доведена провина Росії в катастрофі малайзійського Boeing MH17.

Я тут не граю роль судді - це справа майбутнього суду. Я не стверджую, а лише кажу про те, що мотиви були і ймовірність велика.

Читайте також: Катастрофа МH17: тепер Путіна не врятують ніякі гроші

Що ж стосується самого Путіна і його найближчого оточення - організованого злочинного угруповання, яке захопило владу в Росії та незаконно її утримує, - то цілком очевидно, що це ще одна причина у величезному ряду інших причин, яка говорить про неможливість виходу Путіна з цього крісла. Тому що в нього тільки два шляхи: один шлях - з Кремля прямо на кладовище, інший - з Кремля в Гаагу.

Відповідно, ми можемо припускати, що він буде битися до кінця, щоб із Кремля відправитися на кладовище: невідомо, коли і з якої причини. Але Гааги він намагається уникнути.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію