RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Польщі зробили нову важливу заяву про катастрофу літака з Качинським в Росії

Польська комісія з розслідування катастрофи літака під Смоленськом, в якому знаходився президент Лех Качинський, заявила про виявлення залишків вибухових речовин на тілі однієї з жертв.

Про це з посиланням на слідчих повідомляє "Крим.Реалії".

Відзначається, що сліди вибухівки були виявлені також на уламках літака, але не знайдені в грунті на місці катастрофи Ту-154.

Раніше, в квітні 2018 року комісія опублікувала новий звіт, в якому говорилося, що основною причиною авіакатастрофи став вибух на борту літака. У звіті, оприлюдненому в 2011 році, говорилося про помилки екіпажу. Цей документ був анульований.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в результаті катастрофи польського літака Ту-154М під Смоленськом загинули 96 осіб, у тому числі президент Польщі Лех Качинський, його дружина, майже все польське вище командування і ряд політиків. Розслідування трагедії триває досі. Російська влада називала причиною краху помилку пілота.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що підкомісія Міноборони Польщі у справах повторного розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, виявила, що ліве крило літака Ту-154М було знищено внутрішнім вибухом.