RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Росія почала підготовку до світової війни: Україна серед головних ворогів

Павло Фенгельгауер про найбільші військові вчення в Росії

Павло Фенгельгауер про найбільші військові вчення в Росії Міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив про найбільших з 1981 року військових навчання "Схід-2018" Фото: EPA/UPG

Найбільші військові вчення "Схід-2018", які пройдуть в Центральному та Східному військових округах Російської Федерації, означають лише одне - Кремль активно готується до світової війни. Таку думку висловив "Апострофу" військовий оглядач Павло Фельгенгауер, коментуючи проведення в Росії наймасштабніших військових вчень з 1981 року.

У зв'язку з вченнями "Схід-2018" готуватися слід усім: це безпосередня підготовка [Росії] до світової війни. Офіційно Росія вже щонайменше п'ять років готується до світової війни, яка повинна скоро розпочатися. Така оцінка загроз Генеральним штабом РФ: наростає загроза війни, або глобальної ядерної, або серії великих регіональних воєн на кшталт загальноєвропейської.

Російські військові передбачають напад з усіх боків, будують периметр оборони на всіх напрямках. Але головний ворог, звичайно, - Америка, а також її союзники і сателіти на кшталт України. За кількістю мобілізованих сил - 300 тисяч людей - очевидно, що це підготовка до глобальної війни. Стільки людей не потрібно для якогось локального конфлікту.

Це перевірка можливостей висунення, мобілізації і постачання для угрупування в 300 тисяч. Думаю, в наступному році на "Кавказі" буде вже 400 тисяч. Але, думаю, і в минулому році на вченнях "Захід" було задіяно не менше, ніж 300 тисяч. Хоча, звичайно, офіційно (публікуються) інші цифри. А до цього на вченнях "Кавказ 2016" офіційно було 223 тисячі. Тобто кількість змінюється у бік збільшення.

Читайте також: Путін поставив на кін усе: починається найважчий етап для України

Головне в цих великих стратегічних вченнях - це відпрацювання мобілізації та логістики. Розгорнути війська можна в будь-якому напрямку. Головне, щоб можна було розгорнути.

Варто зазначити, що ці навчання більш масштабні, ніж найбільші радянські навчання "Захід-1981", коли передбачалося, що світова війна почнеться в будь-яку секунду.

Росія завжди діяла "тільки оборонно", вже 500 років. Тому в результаті "справедливих і оборонних" воєн територія Росії збільшилася в 50 разів у порівнянні з розміром маленького Московського князівства. Найкращий захист для Кремля - це напад. І Росія як завжди планує війну з усією земною кулею. Хоча, звичайно, у Кремля є союзники, наприклад, Киргизстан...

Читайте також

Провал українського "вікна": чому Кремль не зміг повісити "Крокус" на Київ

За терактом може стояти одне з угруповань Кремля

Бої на території Росії: які цілі у російських добровольців

Що відбувається у Бєлгородській та Курській областях РФ та які цілі у повстанців-добровольців

Битва за Молдову: здавалося б, до чого тут Україна

Кремль має розрахунок під час президентської кампанії послабити нинішнє керівництво Молдови