RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вояки Путіна протестують малопотужну ядерну зброю: США вимагають пояснень

З 11 до 15 вересня Росія, Китай та Монголія проведуть навчання "Восток-18", під час яких мають намір провести симуляцію ядерного нападу.

Про це пише "Голос Америки".

Як стало відомо, Китай відправить на навчання понад 3 200 військових і 900 одиниць військового устаткування, а також 30 літаків.

Тим часом такі навчання з використанням нової малопотужної ядерної зброї не на жарт збентежили Пентагон, який вимагає від Росії пояснень.

"Ми закликаємо Росію вжити кроків для того, щоб надати інформацію стосовно цих навчань і операцій в Європі, чітко пояснити наміри і мінімізувати ризики виникнення непорозуміння", - зазначив речник Пентагону Ерік Пагон.

Він попередив, що американська розвідка має намір пильно стежити за навчанням, зважаючи на підготовку до проведення симуляції використання ядерної зброї.

Головний дослідник аналітичного центру International Assessment and Strategy Center Рик Фішер заявив The Washington Free Beacon, що Росія уже майже 20 років відпрацьовує "доктрину "ескалації заради деескалації" з використанням нової малопотужної ядерної зброї, яку може в основному запускати артилерія".

Він зауважує, що попри занепокоєність Вашингтону щодо ядерної доктрини Росії, не меншу стурбованість у США викликає й те, що навчання дозволять китайським військовим "вивчити сучасну тактику комбінованої війни, на якій зараз фокусуються збройні сили Китаю у підготовці до війни проти Тайваню та США".

Як повідомляв "Апостроф", раніше на російському ТВ закликали скинути на Київ бомбочку.