RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Лукашенко загнаний в мишоловку кошеням на ім'я Кремль - Марк Фейгін

Олександр Лукашенко заграє перед Володимиром Путіним

Олександр Лукашенко заграє перед Володимиром Путіним Фото:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив прем'єр-міністру Росії Михайлу Мішустіну, що у нього є запис перехоплення розмови, яка, нібито, доводить, що заяви канцлера ФРН Ангели Меркель про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального є фальсифікацією. Навіщо Лукашенку знадобилося робити такі заяви, в ефірі "Апостроф Live" пояснив відомий адвокат МАРК ФЕЙГІН.

- Навіщо Лукашенку вплутуватися в історію з отруєнням Навального?

- Тут є два пояснення. По-перше, Олександр Григорович психічно не зовсім здорова людина. Це факт. Я розмовляв з масою людей, які на відстані або безпосередньо його діагностували. Зокрема, з Дмитром Щегельським. Він на початку "нульових" випустив цілу доповідь разом з депутатами Верховної ради Білорусі. Там детально розказано про розлади його особистості. Так що, будь ласка, знижку на це зробіть.

По-друге, дуже важливим є те, що він загнаний в мишоловку. Головним кошеням був Кремль, який його туди загнав. Тому він вже не знає як розшаркатись перед Путіним, щоб показати свою корисність. В тому сенсі, що "ось дивіться, Навального отруїли на Заході, аби розгойдати ситуацію у Білорусі".

Саме цю абсолютно інфернальну версію він видав в розмові з прем'єром Мішустіним. І так запопадливо він це робив ... Ось він розповідає, якось там шарудить папірцями, посилається, говорить, що Берлін розмовляв з Варшавою. Хто розмовляв? Про що розмовляв?

Це просто спосіб пропагування, який свідчить про те, що він все ще живе минулим. Ось він щось скаже - в Білорусі йому повірять, а в Москві оцінять і на Заході зреагують. А він уже втратив тих, на кого мав би впливати цією пропагандою. Народ Білорусі його не сприймає. І тому ці струси повітря направлені тільки на адресу Москви. Мовляв, "дивись Володимир Володимирович, я ще в нагоді стану, не треба мене поїти чаєм з "Новачком". Саме так це і виглядає.

вбудовування відео

- А як же тоді Навального відпустили з РФ? Хіба не розуміли, що "Новачок" можуть знайти?

- Є і на це відповідь. Вони перевіряли наявність речовини на апараті, який називається Agilent Technologies. Це спеціальний апарат, який знаходиться в НДІ ім. Скліфосовського. Вони вважали, що цей апарат дуже точно визначає в організмі наявність токсичних речовин. Там сотні параметрів. Вони встановили, що немає залишків "Новачка", він не виявляється. І вони доповіли про це нагору...

Але в Німеччині стоїть інший апарат, а лабораторії Бундесверу. Називається він Bruker's apex-Qe FTMS. Він сучасніший, коштує 2,5 млн доларів. Він точно визначає наявність отрут. Такого апарату в Росії просто немає. Коли вони перевіряли кров, волосся, сечу Навального на наявність отрути, то вони їх не знайшли, тому що їхній апарат не дозволяє виявити найдрібніші деталі. І вони сказали, що все - можна віддавати.

На Заході є такі технології, які Москва просто не могла передбачити. Таке вже було, коли труїли Литвиненка полонієм і коли "Новачком" травили Скрипаля. Вони-то були впевнені, що нічого не знайдуть. Ця технологічна недосконалість не дозволила встановити наявність цих отрут.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію