RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Росіяни це як хвороба CoVID-19, але з однією відмінністю - експерт про теракт в Оленівці

Політтехнолог та воїн ЗСУ про Оленівку і не лише

Політтехнолог та воїн ЗСУ про Оленівку і не лише Дмитро Фіщенко Фото: Апостроф

В тимчасово окупованій Оленівці на Донеччині, де утримували захисників "Азовсталі", росіяни вчергове вдалися до теракту. Окупанти підірвали будівлю з українськими військовополоненими та звинуватили в цьому Збройні сили України. За даними загарбників, загинули більше 50 бійців, які боронили Маріуполь. У ГУР МО повідомили, що теракт здійснили найманці ПВК "Вагнер" за особистою вказівкою кухара путіна пригожина. Чому рашисти пішли на черговий військовий злочин та вбили військовополонених і як на це відреагує світ - в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог, Захисник України ДМИТРО ФІЩЕНКО.

– Таким чином рашисти хотіли приховати вбивства азовців, які їм, можливо, символічно потрібні?

– А що ви від них чекали? Від росії? Ви чекали на якусь іншу реакцію, на інші дії? В нас вже більше п'яти місяців велика війна. Там показано, що інших дій вони робити не можуть. Вони можуть спричиняти тільки злочини, і не можна до них підходити з критеріями людей. Мені доводиться молодим бійцям пояснювати, особливо на початку: ви розумієте, ви не думайте, що з того боку люди, в яких є мама, тато, діти, дружина. Ні, там є біологічні об'єкти, у них є самка, самець, потомство. Вони відрізняються від Covid-19 тільки складом амінокислот і все.

Ми весь час намагаємося їх олюднити, але не треба цього робити. Коли такого ворога починаєш олюднювати, то несеш втрати. Я просто як бійцям пояснюю? Якщо ви думаєте, що перед вами людина, ви замислитеся: стріляти чи ні. Вони не замисляться, і ви будете 200-ми. Тому спочатку стріляйте, а потім розбирайтеся, що вони не є людьми. Я проти того, щоб їх порівнювати з тваринами. Тварини теж не роблять такого.

Їх називають свинособаками, але свиня – така хороша українська тварина. І собака – друг людей. Де ви бачили москаля-друга людей? Це природня поведінка цієї біологічної субстанції.

– Рашисти повідомляють про понад пів сотні загиблих українських полонених. Це військовий злочин. Чи може реакція міжнародної спільноти бути гучною, та чи пришвидшить вона процес, що США та інші країни визнають росію державою-спонсором тероризму?

– Я думаю, що рано чи пізно визнають росію спонсором тероризму. Що тут визнавати? Вона є країною-спонсором тероризму. Крім спонсорства тероризму вона є ще гніздом всесвітнього тероризму, вона ж його не тільки спонсорує. Подивіться, хто в них не терорист? Все їхнє політбюро чи як вони зараз називаються – це все терористи. Я ж кажу, не треба на них дивитися через лекала цивілізованого світу. Це інший вид біологічний. Так, вони схожі на людей. На цьому закінчується вся схожість.

– Ми розглядаємо цю державу і цих людей через призму наших усталених уявлень.

– Вони самі сказали, що в них є зайва хромосома. Вони самі сказали, що в них є надмета і тому подібне. Вони сказали, що в них є надмісія, що вони мають право. Це не ви сказали, не я, не Європа і не українці. Це вони сказали. Вони самі доводять, що вони відрізняються від інших людей, що вони не є Homo sapiens. Вони кацапус вульгаріс - новий вид. Треба до них відноситися як до іншого виду. До нас можуть прилетіти інопланетяни. Вони будуть дуже схожі на людей, але це буде буде зовсім інша ситуація, зовсім інше мислення.

У них інше мислення, розумієте? У них мислення, що в них є місія, яку вони виконують. Вони не можуть її навіть сформулювати. Це як деякі види комах, коли вони ніби утворюють колективний організм із багатьох складових. От вони й утворили такий колективний організм. Вони всю історію тільки тим і займаються, що пручаються тому, щоб позбутися рабства.

Що відбулося у 1862 році у світі? В Лондоні з'явилося метро, а в росії скасували рабство. А потім вони в 17-му зробили контрреволюцію, щоб знову було рабство. Вони захотіли в колгосп.

– Пам'ятаєте ці судилища над іноземцями в "ДНР". Тоді їхні країни публічно засудили дії окупантів, але більш серйозної реакції не було. Чи не було це спробою перевірити, як відреагує світ, аби далі вчинити таке з нашими бійцями?

– Знаєте, з точки зору українця мені байдуже, як зреагує світ. Мені не байдуже, як зреагуємо ми. Ми повинні дати відсіч, жорстку відсіч. Я думаю, що наші спецслужби мають впіймати винних. Я за те, щоб наші спецслужби ловили винних. Знаєте, може це жорстко, але я вважаю, що окупант має бути або полонений, або мертвий. А зрадник – тільки мертвий, бо це його добровільний вибір. Це не те, що хтось змусив, він сам ідеологічно почав співпрацювати з ворогом. Люди добрі, ну хоча б пожиттєве без права виходу, розумієте.

Як тільки будуть правила гри більш зрозумілі, як тільки впіймають спецслужби тих, хто це вчинив, або ліквідують і покажуть, що партизани ліквідували, чи там палили цигарки і ступили на міну – менше охочих в росії буде робити подібні провокації. Вони по-іншому не розуміють. Намагатися їм пояснювати, ви ж поводьтеся як цивілізовані люди, про Женевську конвенцію – це не про них і не до них. Вони не розуміють, що це таке.

– "Азов" оголосив полювання на всіх причетних до масового вбивства військових в Оленівці. Як ви вважаєте, чи можуть такі демонстративні речі вплинути на росіян?

– Звичайно, можуть вплинути, бо в них примітивні реакції. Там по носу дали – і все: "А мені за що? А чому я?". Відразу ховаються і все. Тільки так і можливо. На них зовсім не діють ці речі, коли їх вмовляють, схиляють до совісті. В них немає таких понять просто. На чому вони виховані? На "дуже хорошому" письменнику Достоєвському. Яка там дилема? Можу я старушку вбити чи не можу? Я ж такий класний, взяв і убив старушку, евтаназію першу провів в історії світу. Я ж маю право, бо я носій великої "русскомирскої" цивілізації, я маю право на всіх територіях та в усьому світі. В мене додаткова хромосома...

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію

Новини партнерів