RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Ні слова про "могилізацію": як Путін переміг у телевізорах росіян

Георгій Тука про підрив Кримського мосту, ракетний удар та мобілізацію в РФ

Георгій Тука про підрив Кримського мосту, ракетний удар та мобілізацію в РФ Наслідки ракетного удару по центру Києва Фото: Leta

Ракетні удари росіян по українських містах 10–11 жовтня спричинили до значних руйнувань та жертв серед мирного населення. Ворог атакував об'єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого певні населені пункти залишилися без електроенергії на декілька годин. І хоча наслідки атаки дійсно жахливі, українські енергетики поступово повертають світло до кожного будинку. Тим часом росіяни рахують години, протягом яких українці сиділи в темряві, і вимагають бомбити ще.

Як ракетні обстріли росія використала у своєму інформаційному полі і до чого тут Керченський міст? Своєю думкою в ефірі Апостроф TV поділився заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у 2016 – 2019 роках Георгій Тука.

Росіяни ціляться так, як мають можливості, це просто якості їх так званої "високоточної" зброї, якою вони весь час хизуються. Як вона діє в реаліях, на жаль, ми маємо спостерігати на власній шкірі, коли влучають і по дитячих майданчиках, і по історичних об'єктах в переважній більшості, між іншим. Але треба визнавати, що є випадки, коли російські ракети влучають в ті об'єкти, які вони переслідували за мету вразити. Це в першу чергу об'єкти критичної інфраструктури. Мається на увазі енерго- та теплозабезпечення.

Читайте: Вологі мрії Путіна: що отримає Кремль за удари по Україні

В таких діях росії, з моєї точки зору, нічого неочікуваного немає, я про це попереджав з травня. Такі дії лежать на поверхні. Для того, щоб їх прогнозувати, не треба мати якогось надзвичайного аналітичного хисту. Звісно, прагнення російської федерації – напередодні зимового опалювального періоду нашу країну погрузити в темряву і в холод. Я скажу відверто, я очікував, що такі дії почнуться трохи пізніше – десь за місяць, коли будуть перші заморозки.

Я для себе зробив певний висновок, що події, які сталися на путінському Керченському мосту, спричинили дії, які свідчать про емоційну неврівноваженість найвищого політичного керівництва російської федерації. Я переконаний, що такий наказ про застосування підготовленої заздалегідь атаки, але не в той час, як це очікувалося, був відданий безпосередньо президентом росії путіним.

Якщо казати про інформаційне поле, то це, скоріше за все, було зроблено для інформаційного поля самої російської федерації для того, щоб перекрити негативну інформацію, яка поширюється соціальними мережами і різного роду електронними засобами масової інформації про те, як відбувається так звана "могилізація" російського м'яса. Ну і про те, яка вже подальша доля спіткала новоприбулих кандидатів на "вантаж 200". Є вже серед них і вбиті, є і полонені. Це дуже деморалізує "патріотичні" настрої ура-патріотів російської федерації. Зараз цей фон перекритий. Перекритий також і фон глибокого шоку після вибуху на Керченському мосту, і це абсолютна правда.

Я днями був вимушений просто подивитися хвилин 20–30 найбільші російські канали пропагандистські, і там жодного слова про "могилізацію", про втрати, про події, повʼязані з Керченським мостом. Там були оплески, "вимагаємо ще бомбити", заклики знищити "укронацистів". Вся ця маячня дійсно перекрила будь-які інші події.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію