RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Бунт проти Путіна вже незабаром: хто його очолить

З Путіним розберуться без зайвого галасу

З Путіним розберуться без зайвого галасу Фото: censor.net

Влада російського диктатора володимира путіна посиплеться тоді, коли закінчиться силова підтримка його режиму. Він вже припустився певних помилок, обираючи не ту сторону, як це було з Рамзаном Кадировим та Євгеном Пригожиним, нехтуючи армією. Цей вибір не був критичним, та оцими хитаннями він обов'язково схибить. Бунт проти путіна не буде народним, його здадуть свої, і скоріше за все, це будуть вихідці із спецслужб. Залишається питання, хто прийде після нього, а це залежить від декількох сценаріїв. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політолог ОЛЕГ ЛІСНИЙ.

Путін спирається не на народ і чиновників, а на силову вертикаль – це армія, спецслужби, яким він дозволяє усе, а вони є для нього основою. Там були певні коливання, коли війну було віддано на відкуп Кадирову з Пригожиним. Тоді можна було би запідозрити, що путін не довіряє військовим - але довіра повернулася. Тобто зрозуміло, що путін не такий сильний, як раніше, тому що у цій ситуації він був не арбітром, а мав займати чиюсь сторону. І мені здається, що з оцими хитаннями він колись схибить. Він вже промахнувся з Пригожиним, але не критично, потім промахнувся з Суровікіним, але в одному з таких коливань, він обов'язково схибить критично. І тоді, коли посиплеться силова підтримка, він полетить шкереберть разом із ними.

Читайте: У Путіна залишилося два-три місяці, поки Залужному не передадуть непереможну армаду - Андрій Піонтковський

Зараз і політичне майбутнє путіна, а ми пам'ятаємо, що через рік мають відбутися президентські вибори в рф, багато в чому залежить від ситуації на фронті. І це буде прямо пов'язано з тим, наскільки міцно на своїх стареньких ногах стоятиме путін. Тому що якщо десь його оточення готуватиме запасний варіант, це буде помітно для всієї держави. Почнуться певні відцентрові дії, можливо, вони не будуть карколомними, але помітними. Зараз будуть зароджуватися перші тріщинки, хоча поки не такі критичні, у підвалинах його режиму.

Бунт проти путіна очолить хтось із своїх, із високопосадовців. Я не певний, що це може бути якийсь генерал, я можу припустити, що це будуть вихідці із спецслужб. Як то кажуть, чим народили, тим і вбили. Але, умовно, революція, очолена кимось з народу - це точно нереалістичний сценарій. Це буде хтось із своїх, можливо, там вже якийсь охоронець ходить із шарфом чи табакеркою, що у них там прийнято. Там у них невеликий інструментарій, щоб припинити життєвий шлях путіна на цій планеті.

Якщо це станеться, це буде дуже великий історичний момент. Головне, хто буде замість нього. Чи це буде лайт-версія путіна, чи взагалі ультраправий, чи людина, яка захоче домовлятися із Заходом. Саме від цих сценаріїв залежатиме, хто буде наступним.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію