RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Чому Путіна з Лукашенком не буде в Донецьку

Диктатори дуже бояться за своє життя

Диктатори дуже бояться за своє життя Лукашенко грає з Путіним подвійну гру Фото: slovoidilo.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко днями провів зустріч із ватажком так званої "ДНР" Денисом Пушиліним. Показово, що офіційно білоруський диктатор "незалежність" цих квазіреспублік не визнавав. Про що може говорити ця зустріч, навіщо Лукашенко запропонував допомогти окупаційній адміністрації Донецька і чому ні Лукашенко, ні путін не поїдуть до Донецька – в етері Апостроф TV розповіла речниця лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна.

Зустріч Лукашенка із Пушиліним

Якщо Лукашенко зустрічається, або ж якщо він їздить у ці точки, він де-факто визнає ці так звані "держави", ці землі за цим "Душиліним". Тут сумніватися не доводиться. Питання ось у чому: для путіна важливо, що Лукашенко це визнає фактично, а Заходу можна показувати, що папірців він не підписав.

Читайте: Готуються до вторгнення? Лукашенко дав доручення своїм військовим

Якщо для Заходу важлива фіксація в документах, то за документами начебто він не визнав, а для путіна визнає. Тобто він сидить, як завжди, на двох стільцях, йому це дуже зручно. Різниця просто у сприйнятті.

На зустрічі Лукашенко запропонував "Душиліну" допомогу, коли сам змушений покладатися на путіна. Це такий спосіб вертикалі від васала до дрібнішого васала. Великий васал дає великий пиріг вищому васалу, той 90% витрачає сам, а маленький шматочок дає наступному васалу. А той уже крихти ділить на наступних.

Читайте: Переговори або фосфорні бомби: Лукашенко зробив низку заяв щодо війни в Україні

Заборонений Донецьк

Це не дуже безпечно для них зараз. Вони більше побоюються за своє життя, за свою безпеку, яку найважче забезпечити в таких самопроголошених "державах".

Читайте: Путіна врятує, але чи піде проти Києва: яку гру грає Китай

Якщо щось відбувається на території визнаної країни, яка має кордони, то дуже складно завдати шкоди таким диктаторам. У той же час Донецьк – це чужа для них територія. Якщо якась група спробує умовно його заарештувати та скаже, що діє від імені України, бо Донецьк – це частина України, то будуть питання. Я думаю, саме це питання робить досить ризикованою появу як путіна, так і Лукашенка там. Тож вони й не їдуть туди.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію