RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Нова оригинальна хвиля мобілізації в РФ: жінки заміняють чоловіків

У Кремлі вирішили перетягнути на фронт усіх військових, які досі перебували у тилу

У Кремлі вирішили перетягнути на фронт усіх військових, які досі перебували у тилу Фото:

На фоні безуспішної боротьби з дезертирством до армії рф почали вербувати жінок. В різних пабліках Омська зʼявилося оголошення із закликом на службу. Російські журналісти перевірили його й подзвонили за вказаним номером, де їм розповіли, що кличуть фельдшерів, медсестер, кухарів. Пропонують мінімум річний контракт без відпустки для несення служби десь "на території рф". При цьому росія вважає "своїми" тимчасово окуповані території України. Про що свідчить вербування жінок до лав ворожої армії та якою буде реакція росіян, розповів "Апострофу" експерт Бюро аналізу і політики Віктор Бобиренко.

В росії не вистачає чоловіків, не вистачає добровольців. Расєюшка робить всі можливі кроки для того, щоб поповнити свою армію. Є перелік посад – в першу чергу штабні посади – які легко можуть зайняти жінки. До речі, подібні посади займають жінки і в українській армії без проблем. Вони могли піддивитися в нас і дублювати – в нас багато жінок-військових, які безпосередньо на полі бою, але й багато тих, хто займає саме такі штабні посади. Расєюшка буде це переймати в Збройних сил України, що вона власне вже робить.

Зрозуміло, що їх будуть направляти служити, грубо кажучи, в караул доба через дві охороняти склади на території росії чи який-небудь міст, чи військову частину, штаб. Це теж можуть дозволити собі росіяни заповнити саме жінками, щоб максимально висвободити чоловіків, яких поженуть в окопи, які будуть просто гарматним мʼясом для російської федерації. Вони бачать, що ті, кого вони мобілізували у вересні–жовтні – цей розхідний матеріал уже закінчується, і є проблеми з поповненням живої сили. Ба більше, вони ж мобілізацію тоді не скасували. Вони її просто проводять по-тихому, щоб не було такого резонансу, який був у вересні–жовтні на расєюшкє.

Читайте: На чотирьох напрямках тривають важкі бої, Росія готує "мобіків" на Алтаї з числа зеків і наркозалежних — Генштаб

Це, звичайно, матиме резонанс. Це зараз будуть на всіх кухнях обговорювати під чай чи під чарку. І на кожній кухні, в кожній компанії це будуть приміряти на себе, на кшталт "А чи ти пішла б, Дусю? А скільки будуть платити?". Ми розуміємо, що якщо для Москви чи Пітера це не комільфо, то для райцентрів це можливість. Багато навіть зрадіють цьому, особливо якщо частина в цій же місцевості. Ідея зрозуміла: вислати чоловіків, які поїдуть сюди подихати, а їхні місця займуть дівчата або тьотки – ті посади, де наприклад, треба бути завідувачем складу, зокрема тих складів з БК, відвантажувати їх на фронт. В маленьких селах та в райцентрах для багатьох це можливість, бо роботи немає. А єдине, де платять нормально в глибинці на расєюшкє – це контракт з армією.

Людина – це така істота, яка звикає до будь-чого. Раніше було комфортніше, вони могли їхати до Єгипту чи Туреччини та кричати там "Тагіл". Зараз таких можливостей там менше – вони за кордон можуть виїхати фактично тільки на танку. Вони до цього звикають. І до того, що тепер буде більше можливостей призивати жінок, вони теж звикнуть, так само, як і українці звикли до тривог.

Для прикладу, я в Сумах, ви думаєте, хтось біжить до бомбосховища? Всі йдуть по своїх справах і не звертають уваги, хоча в нас кілька днів тому прилетіло, було багато загиблих і поранених. Люди звикають до всього, в тому числі – жити під час війни.

Читайте також: Крах "другої армії світу": що Україна зробила з Росією за 500 днів великої війни

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію