RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Канаді метеорит впав на приватний будинок: фото

У Канаді, на приватній ділянці місцевої жительки, відбулася "космічна" НП. Жінка прокинулася від падіння метеорита в її спальню.

Про це повідомило видання CBCNews.

За словами Рут Гамільтон, космічний камінь пройшов крізь стелю і приземлився на її подушку в її будинку в Голдені, що в Британській Колумбії.

Перед цим вона спала, але потім прокинулася від собачого гавкоту. Ймовірно, пес помітив спалах метеору. Буквально через декілька миттєвостей в будинок влетів метеорит.

"Далі пішов просто величезний вибух, і все моє обличчя було вкрите уламками", - згадує жінка.

"Я схопилася з ліжка і ввімкнула світло. Я не знала, що ще робити, тому подзвонила в службу 911", - додала вона - "Розмовляла з оператором. Вона задавала мені всілякі питання, і в цей момент я відсунула одну з двох подушок, на яких спала, і між ними був метеорит ".

Розмір космічного об'єкта приблизно як у невеликої дині. Колір - вугільно-сірий.

За словами жінки, вона дуже злякалася. Спочатку вона не знала, що це був метеорит. Вона і офіцери RCMP, відправлені для розслідування, підозрювали, що це було сміття з будівельного майданчика на сусідньому шосе 1, яке проходить через місто, розташоване в Канадських скелястих горах.

"Він подзвонив туди, і вони сказали, що не проводили ніяких вибухів тієї ночі. Але робочі бачили, як вибухнув метеорит або падаюча зірка, і було декілька вибухів. ... Тоді ми дізналися, що це був метеорит, який вибухнув і пробив мій дах" , - сказала Гамільтон.

Після цього вона повідомила про цю "знахідку" групі експертів Західного університету в Лондоні. Там їй підтвердили, що камінь дійсно неземного походження.

"Це безперечно метеорит", - сказав Пітер Браун, професор факультету фізики і астрономії.

Гамільтон планує відправити метеорит Брауну і його команді. У той же час Браун сказав, що вони сподіваються ідентифікувати тип метеорита протягом наступного місяця. Але він підозрює, що він впав з головного поясу астероїдів Сонячної системи.

Раніше ми також повідомляли про те, як астрономи зробили видовищні фото незвичайного астероїда "Клеопатра".