RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Для збереження напруги? У Росії розповіли про підступний план Путіна щодо Півдня України

Російські окупанти обстрілюють Одесу та інші південні міста України задля відволікання уваги – так українські військові не зможуть зосередити сили в одному напрямку для відображення атаки ворога.

Таку думку висловив російський блогер та журналіст Майкл Накі в інтерв'ю Наталці Влащенко на YouTube-каналі "Україна 24".

"Ось є, наприклад, якась кількість українських військ, які стежать за одеським напрямком, знаходяться там і чекають можливої атаки, висадки десанту чи ще чогось. Заради цього два тижні тому і була вся ця історія з Молдовою затіяна – не збиралися на неї нападати, але хотіли створити напругу, щоб українці в цій зоні – Одесі, Миколаєві – не могли піти та допомогти своїм військам у битві за Донбас і вже тим більше не змогли, поєднавшись з іншими військами, піти та деблокувати Маріуполь, наприклад”, – розповів журналіст.

Він зазначив, що Росія не вистачає ресурсів для того, щоб посилати військових воювати в південному напрямку, а висадки десанту з моря вона припинила після краху крейсера "Москва".

"Повторювати їм це не дуже хочеться, тому ми не бачимо таких спроб. Але при цьому їм потрібно якось зберігати ось цю напругу і тиск, тому вони обстрілюють ракетами", - наголосив Накі.

Він додав, що ракет у Росії багато, проте високоточних і дорогих – не дуже, їх заощаджують для можливих майбутніх зіткнень. А дешевші варіанти призводять до більших руйнувань, зокрема, серед мирного населення.

Кореспондент акцентував увагу на тому, що це продовжуватиметься до закінчення війни – просто тому, що іншими способами російська армія вже не може зберігати тиск на певні території країни.

"Проблема для російської армії - в нормалізації в містах. Тобто в місті нормалізується економіка, збільшується постачання, життя починає йти своєю чергою. Тому останні атаки йдуть багато в чому по інфраструктурних об'єктах - залізничні мости, вокзали та ін" – резюмував Майкл Накі.

Раніше ми писали, що ворог все ще може завдати ракетного удару по Одеській області.