RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Одесі лобіюють на посаду ректора "Новоросійського університету" скандального ексдепутата Подгородинського

Представники одеської проросійської "еліти" розглядають варіанти як зберегти місця та прилаштувати родичів на високі посади за різних варіантів розвитку подій на фронті. Наприклад, зять нардепа, "смотрящего" по Одесі від "ОПЗЖ" Миколи Скорика, Вадим Подгородинський - ексдепутат міськради та проректор Юракадемії, спантеличений кар'єрним зростом, Скорик лобіює його на "освітній розвиток регіону".

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Як йдеться у матеріалі, в разі заходу російських військ планувалося об'єднання вишів регіону у "Новоросійський університет" і доцент Подгородинський хотів очолити його, сподіваючись на заступництво Скорика.

Про спроможність сім'ї Скорика свідчать стиль життя Юлії та Вадима Підгородинських та піклування впливових родичів. Їхнє весілля обійшлося у 200 000$. Дочка Скорика Юлія є депутатом від ОПЗЖ, Вадим має значні активи й тісні зв'язки з РФ. Вадим Підгородинський родом із Миколаївської області, син Миколи Підгородинського – депутата Миколаївської облради від "Партії регіонів". Підгородинський-старший очолював Веселинівську районну організацію ПР, є директором ДП "Радгосп "Виноградна долина" у селі Варюшине Миколаївської області. Брат – Роман Підгородинський, колишній співробітник СБУ, обіймав посаду першого заступника начальника Миколаївської податкової, але 23 серпня 2016 був затриманий військовою прокуратурою при отриманні хабара.

Як стверджують депутати Миколаївської облради, сім'я Підгородинських має у власності санаторні установи та бізнес в окупованому Криму. Підгородинський Вадим голосував проти визнання РФ агресором, бувши депутатом Одеської міськради, відвідував окупований півострів.

Крім того, доцент Підгородинський вказував у деклараціях Toyota Camry 2011, недавно почав їздити на Mercedes-Benz GLE преміум класу за 100 000$. За підозрою у недостовірності зазначених у декларації даних його викликали на допит у НАЗК. Крім елітної нерухомості та землі (на понад 2 000 кв. м), які він нібито привласнив завдяки тому, що був членом постійної комісії з питань землеустрою та земельних відносин, ще встиг відбудувати базу відпочинку Dimanche у смт Затока. Сусіди дільницями кажуть, що він міг координувати удари російської армії по мосту через Дністровський лиман. Також Підгородинський неодноразово залишав Україну у воєнний час і перебував з дружиною в Європі.

Мер Одеси Геннадій Труханов не пустив його до партії "Довіряй ділам", і через доньку Скорика він пробрався до "ОПЗЖ". Юлія Подгородинська-Скорик – друга дружина ректора, і, як повідомляли ЗМІ, до цього його підозрювали у зв'язках зі студентками.