RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Втрати російських військ зростають: актуальна карта бойових дій в Україні

Російські окупанти продовжують вести атаки на сході України, але українські захисники чинять гідний опір і уповільнюють їхнє просування.

Карти дій станом на 17 травня опублікувало ВВС.

На сході України окупанти повільно просуваються вперед, але зазнають серйозних втрат. Їм вдалося зайняти Рубіжне та Попасну, але в районі Іюзму вони зіткнулися із серйозним опором ЗСУ – тепер рашисти намагаються оточити Сєвєродонецьк.

За даними міноборони Великобританії, Росія, найімовірніше, зазнала втрат у розмірі третини сухопутних сил, що увійшли на територію України у лютому.

Українські війська продовжують відтісняти окупантів від Харкова та досягли у деяких місцях кордону з Росією. Тим часом Білорусь розгорнула свої війська на північних кордонах України - це робиться з метою недопуску розгортання ЗСУ на Донбасі.

Також окупанти швидко зайняли південні області України – їхньою метою було створення сухопутного коридору на Крим та Придністров'ї. Але опір ЗСУ у Миколаївській області та Маріуполі уповільнив просування росіян.


У Маріуполі, який окупанти перед захопленням стерли з лиця Землі, кілька сотень українських захисників до і тримають оборону на "Азовсталі" - росіяни намагаються захопити завод.


Зараз окупанти зміцнюють оборонні позиції, риючи окопи та будуючи бетонні конструкції в підконтрольних їм південних районах України. Тривають бої за острів Зміїний у Чорному морі.

Раніше повідомлялося, що у запеклих боях ЗСУ вдалося вибити окупантів з-під Гірського та Сиротиного на Луганщині. ЗС РФ відступили, зазнавши значних втрат.