RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вибухи продовжуються: відео "прильотів" та нові деталі удару по базі рашистів у Мелітополі

У ніч на 3 липня українські захисники зруйнували 30-ма ударами одну з чотирьох військових баз російських окупантів. Детонація на складах триває й досі.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров на своєму каналі у Telegram.

"Для того, щоб прикритись живим щитом, рашисти на території міста Мелітополя розмістили чотири військові бази. Сьогодні наші Збройні Сили України зробили нездатною функціонувати одну з них. О 3 годині ночі та о 5 ранку понад 30 пострілів виключно з військової бази", - сказав Федоров.

Очевидці повідомили, що у небо над базою піднялися гелікоптери окупантів, щоб порахувати скільки залишилося у них техніки. Але за словами міського голови, нічого не вціліло.

Також Федоров зазначив, що загарбники намагаються зробити провокацію, що нібито ЗСУ потрапили у мирні райони Мелітополя і постраждало мирне населення та міська інфраструктура.

"Нічого цього не було і нічого цього немає", - спростував він російську дезінформацію.

Як розповіли очевидці місцевому новинному Telegram-каналу "Риа-Мелитополь", детонація на складах тривала й станом на 8:26 ранку.

"HIMARS'и у справі", - йдеться у повідомленні.

Мер заявив, що наразі очікується багато місцевих жителів, які хочуть евакуюватися. Міська влада поставила собі завдання допомогти розміститися таким людям, які хочуть виїхати у Запоріжжя.

Крім того, як додав Федоров, 2 липня завдяки силам спротиву ворожий бронепоїзд з боєприпасами зійшов з рейок.


Раніше ми писали, у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області місцеві жителі почали продавати свої квартири - вони позиціонують місто, як російське, і оголошення виставляють, відповідно, на сайтах РФ.