RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

На українців чекають сильні зливи та температурні "гойдалки": прогноз синоптика до кінця тижня

Початок серпня буде відзначений нестійкою погодою зі значними коливаннями температури та опадами. У день пам'яті пророка Іллі, 2 серпня, на більшій частині України пройдуть дощі.

Такий прогноз дає синоптик Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.

У першій декаді серпня в Україні очікуються дощі, але опади розподіляться територією нерівномірно. Найсильніші дощі прогнозуються у Приазов'ї, центральних областях та Донецькій області. За тиждень місцями може випасти понад дві місячні норми опадів.

Температура повітря загалом буде близькою до норми. Однак ближче до вихідних вона помітно підвищиться, переважно у західних та південних областях.

Вівторок, 2 серпня. У більшості центральних, північних, південних, східних областей, а також на Житомирщині та Вінничині пройдуть дощі з грозами. У Запорізькій та Дніпропетровській областях очікуються сильні зливи. Вітер мінливий, 5-10 м/с. Вночі в Україні буде +15...+20 градусів, вдень очікується +24...+29 градусів.

Середа, 3 серпня. У східних, центральних та південних областях, а вночі також у Київській та Чернігівській областях утримається дощова погода. Вітер переважно північно-західний, у Сумській та Харківській областях південно-східний, 5-10 м/с. Вночі очікується +15…+20 градусів, а вдень – 24-29 градусів тепла.

Четвер, 4 серпня. Дощі з грозами продовжаться на сході України, а також у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях. В решті регіонів – переважно без опадів. Вітер північний, у східній частині східний, 5-10 м/с. У нічний час прогнозується +15...+20 градусів вище нуля, вдень +26...+31 градус.

П'ятниця, 5 серпня. Дощі не виключені на Лівобережжі України, в решті областей переважно без опадів. Вітер східний та північно-східний, 5-10 м/с. Стовпчики термометрів "повзуть" вгору. Вночі вони покажуть +15...+20 градусів, а вдень повітря прогріється до +28...+33 градусів, на Закарпатті - до +36.

Субота-неділя, 6-7 серпня. Суттєвих опадів не прогнозується, Україну накриє спека. Вночі стовпчики термометрів покажуть +17...+22 градуси, вдень прогнозується 28-33 градуси зі знаком "плюс", у південних і центральних областях стовпчики термометрів піднімуться до +32...+37 "африканських" градусів.

Раніше "Апостроф" розповідав, де в серпні в Україні буде найспекотніша погода і де - найбільше дощів.