RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Окупанти вночі вдарили по великих містах України: що відомо

Уночі 5 серпня російське окупаційне військо обстріляло Харків, Запоріжжя і Нікополь, унаслідок чого є руйнування і постраждалі люди. За попередньою інформацією, росіяни використали заборонені фосфорні боєприпаси під час обстрілу Нікополя.

Про це повідомили в телеграм-каналах.

У Харкові окупанти обстріляли великий квадрат Павлового Поля - пошкоджені житлові будинки, навчальні заклади, вибиті вікна, осколкові поранення у містян. Рятувальники працюють на місці події і знаходять нерозірвані боєголовки.

За даними глави Харківської ОВА Олега Синєгубова, зараз відомо про трьох постраждалих - усі вони потребують оперативного втручання.

Як відомо, Павлове Поле - це район на північній околиці Харкова, де немає військової інфраструктури. Це чергова спроба росіян посіяти паніку серед населення.

Водночас у Запоріжжі теж лунали вибухи в передмісті. За словами глави Запорізької ОВА Олександра Старуха, зафіксовано "прильот" кількох ворожих ракет поруч із обласним центром. Попередньо: без жертв.

У Нікополі зафіксували обстріл забороненими фосфорними або освітлювальними снарядами. Вибухи продовжувалися майже годину. Інформація про руйнування та жертв уточнюється.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що по Нікополі уночі випустили близько 80 снарядів.