RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Повернутися шансів не було: окупанти викрали в Росію матір із трьома дітьми

Росіяни депортували харків'янку Любов Бобро та трьох її дітей у важкодоступну глибинку в Сибіру, що знаходиться за 2 376 кілометрів від Харкова.

Читайте також: Омбудсмен озвучила кількість насильно депортованих у РФ українців: цифри

Про історію депортації та повернення з країни-терориста РФ розповіли в Мінінтеграції.

Харків'янка намагалася врятуватися з дітьми від безперервних ворожих обстрілів через російський Бєлгород, але росіяни під виглядом "евакуації" ошукали родину, як зробили це з багатьма іншими, й відправили її у важкодоступний регіон РФ - у місто Курган.

"Нас доправили на межу Зауралля та Західного Сибіру – у місто Курган. Шансів вирватись майже не було. Тоді моя старша донька, яка залишилась в Україні, забила на сполох, звернувшись до Мінреінтеграці", - розказала Любов Бобро.

Любов Бобро з дитиноюФото: Мінінтеграції

Діти Любові БоброФото: Мінінтеграції

Процес повернення депортованих був дуже непростим. Чимало сімей досі перебувають у такій пастці, яку росіяни влаштували під виглядом "евакуації".

"Суворий досвід, який довелося їй (Любові Бобро, - ред.) отримати, – наочна демонстрація, чим загрожує "евакуація" у бік РФ", - наголосили в Мінінтеграції.

Наразі Україні вдалося повернути із країни-агресора Росії 50 українських дітей.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні запустили портал з розшуку дітей, що постраждали від війни, зокрема, це стосується тих, кого примусово вивезли на територію РФ.