RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ворог намагається відновити наступ на Піски: ранкове зведення Генштабу

Країна-терорист Росія веде повномасштабну війну проти України вже 168 добу. Зараз на фронті ЗСУ успішно відбивають ворожий наступ на кількох напрямках і ведуть бої на напрямку Донецьк-Піски, де росіяни зосередили основні зусилля.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 9 серпня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

Без змін. Збройні сили країни-терориста РФ і Білорусі до 11 серпня планують провести перший етап спільних оперативно-тактичних навчань з бойовою стрільбою. Зберігається загроза ударів з території Білорусі.

Сіверський напрямок

Російські окупанти обстріляли зі ствольної артилерії район Сеньківки Чернігівської області.

Харківський напрямок

Ворог здійснив обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Питомник, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Старий Салтів, Мосьпанове, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине, П’ятигірське та Шевелівка.

Щоб покращити своє тактичне положення, ворог вів наступальні бої у напрямку Ветеринарне – Уди, однак завдяки діям ЗСУ успіху не мав, зазнав втрат, відійшов. Тривають бойові дії на напрямку Байрак – Гусарівка.

Слов'янський напрямок

Росіяни обстріляли райони Великої Комишувахи, Дмитрівки, Карнаухівки, Довгенького, Вірнопілля, Нової Дмитрівки, Богородичного та Долини.

Краматорський напрямок

З артилерії ворог вів обстріли неподалік Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського, Сидорового та Райгородка.

Бахмутський напрямок

Російські окупанти зі ствольної, реактивної артилерії та танків вели обстріли в районах населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Івано-Дар’ївка, Покровське, Зайцеве, Кодема, Курдюмівка, Бахмутське, Соледар, Яковлівка та Вершина. Завдали авіаційних ударів силами штурмової та армійської авіації поблизу Спірного, Соледара, Бахмута, Зайцевого і Вершини.

Крім того, окупаційне військо намагалося вести штурмові дії на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яковлівка, Стряпівка – Соледар. Але це було безуспішно, тому ЗСУ змусили ворога відійти.

Авдіївський напрямок

Росіяни обстрілювали райони Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Первомайського, Невельського, Петрівського, Нетайлового та Красногорівки. Ворожі літаки штурмової авіації діяли біля Красногорівки та Мар’їнки.

Ворог відновлює наступ на напрямку Донецьк – Піски, бойові дії тривають. Раніше російські окупанти вели наступ в напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка. Успіху не мали, зазнали втрат та відійшли.

Новопавліський і Запорізький напрямки

Окупаційне військо РФ обстріляло із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Костянтинопольське, Новомихайлівка, Мала Токмачка, Великомихайлівка, Павлівка, Володимирівка, Шевченко, Пречистівка, Велика Новосілка, Бурлацьке, Времівка, Залізничне, Степове, Полтавка, Новосілка, Гуляйполе та Малі Щербаки. Завдало авіаударів біля Павлівки, Вугледара та Новосілки.

Південнобузький напрямки

Окупанти здійснювали обстріли із танків, та артилерії різних калібрів вздовж лінії бойового зіткнення та завдавали авіаційних ударів поблизу Новогригорівки, Андріївки та Ольгиного. Вели повітряну розвідку БпЛА.

"В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр". Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України", - наголосили в Генштабі ЗСУ.

Водночас винищувальна авіація Повітряних Сил продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна надає вогневу підтримку українським підрозділам у визначених операційних районах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ звільнили один з найважливіших населених пунктів у Харківській області.