RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У росіян буде складна зима: Курт Волкер дав прогноз змін на фронті

Надзвичайний і Повноважний посол США Курт Волкер заявив, що до кінця року в ході повномасштабної війни з РФ відбудуться зміни на користь України на півдні – Херсон, Запорізька область і, можливо, навколо Харкова. Однак повернення усієї території нашої країни, ймовірно, займе більше часу.

Таку думку він висловив у розмові з "Європейською правдою".

Волкер не підтримує думку, що те, що Україна не зможе відбити до зими, згодом буде повернути складніше.

"Зима справді вплине на події на фронті, але більше вона впливатиме на російську армію. Росіяни далі від своєї землі, і їхнім військовим буде складніше отримувати постачання продовольства, палива, зброї. Словом, у росіян буде складна зима. Це створює Україні можливість вже взимку, а також означає, що навесні російська армія буде виснажена", - зазначив він.

Волкер додав, що взимку справді напевно буде пауза. Однак вона буде не на користь Росії.

Надзвичайний та Повноважний посол США також поділився своїм баченням перемоги України та всіх партнерів у війні з Росією.

"Росія має змиритися з тим, що їй доведеться жити у своїх кордонах. Поки Росія наполягає на своєму праві нападати на сусідів, ніхто не може бути задоволений перемогою над нею. Бо це постійна загроза миру. Момент, коли можна сказати: Україна перемогла" , мають визначити самі українці. Але і я, і мої українські друзі вважають, що для цього Україна має повернути всю свою територію", - сказав Волкер.

Він наголосив, що йдеться про територію України, включаючи Крим.

"П'ять років тому можна було міркувати, мовляв, "Донбас Росії не потрібен, тому він його віддасть швидше, а повернення Криму вимагатиме більше часу". Але війна розбила ці міркування. Зараз надто ризиковано залишати навіть Крим у руках Росії", - резюмував посол.

Раніше "Апостроф" публікував прогноз щодо закінчення війни в Україні від голови Бюро нацбезпеки Польщі Павла Солоха.