RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Археологи знайшли у Румунії скарб зі 168 золотими кільцями, яким понад 6 тисяч років: фото

У Румунії археологи виявили доісторичну могилу зі 168 золотими кільцями. Відкриття було зроблено під час будівельних робіт на новій дорозі, що сполучає місто Орадя з автомагістраллю A3.

Про це повідомляє музей Tarii Crisurilor.

Розкопки проводилися з березня по кінець червня фахівцями з Румунії та Угорщини, і виявили три пам'ятники періоду неоліту, два пам'ятники середнього та пізнього бронзового віку, два пам'ятники римського періоду та два пам'ятники, що належать до періоду Середньовіччя.

Також було виявлено поховання жінки, що належить до Тисапольгарської культури.

Тисапольгарська культура (4500–4000 до н.е.) була енеолітичною археологічною культурою Великої Угорської рівнини, Банату, Крісани та Трансільванії, Східної Словаччини та Української Закарпатської області у Центральній Європі.

Жінку поховали зі 168 золотими кільцями у волоссі, мідним браслетом із кількома спіралями, двома золотими намистинами та приблизно 800 намистинами з кістки.

Раніше в стародавньому місті Сієдра в районі Аланії в Туреччині було виявлено близько 164 квадратних метрів підлогової мозаїки, що зображує 12 подвигів міфологічного героя Геракла.