RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У страху очі великі: окупанти запустили фейк про війська НАТО під Харковом

Минулого тижня ЗСУ розпочали масштабний контрнаступ у Харківській області, не лише звільнивши захоплені окупантами населені пункти, але змогли вийти на кордон з Росією. Пропагандисти, щоб приховати очевидну слабкість армії РФ, заявили, що Вовчанськ (місто в Чугуївському районі Харківської області) "нібито зайняли війська НАТО".

Відповідні скріншоти публікацій пропагандистів опублікував у своєму Telegram-каналі блогер та офіцер ЗСУ Анатолій Штефан ("Штірліц").

Один і той же текст про "НАТО у Вовчанську" практично одночасно опублікували багато пропагандистських каналів у Telegram. Російські "воєнкори", які щодня пишуть про війну в Україні, також активно просувають цю маячню. Вони стверджують, що "війська НАТО" зайшли не лише у Вовчанськ, а й у Козачу Лопань. Українських військових нібито у цих містах практично немає, там лише "англомовні".

"Вовчанськ зайняли війська НАТО. Саме так і ніяк інакше. Пишуть звідти, що українських нацистів у місті практично немає. Багато чорношкірих та англомовних. Така сама ситуація у Козачій Лопані", - пишуть пропагандисти.

Проте чергову маячню пропагандистів легко спростовує фото українських воїнів на тлі українського прапора над адміністративною будівлею Вовчанська.

"Шах і мат", - підписав знімок Штефан.

Як писав "Апостроф", Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні 12 вересня повідомив, що станом на ранок понеділка ворог був вибитий з більш ніж 20 міст і сіл на сході України, а окупанти зазнали величезних втрат.