RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На що треба звернути увагу при купівлі зимових шин: важливі поради водіям

Автомобільні експерти дали поради, на що варто звернути увагу під час купівлі зимових шин, а також які можуть бути дефекти у нових та старих.

Про це повідомляє "Апостроф", із посиланням на фахівців.

Читайте також: Що має бути в авто взимку: ТОП– 6 предметів для кожного водія

У першу чергу, що потрібно зробити - подбати про зміну шин на зимові до настання заморозків та снігу. Оскільки при зниженні середньодобової температури до +7 і нижче, зменшується еластичність літньої гуми та гальмівний шлях, що загрожує виникненням аварій.

Під час покупки шин водії повинні звертати увагу на наявність дефектів: мікротріщини, відшарування протекторного шару та інші явні ознаки браку.

Ще одним важливим фактором, від якого залежать робоча характеристика шин та довговічність є дата виробництва.

Під час тривалого зберігання, особливо неправильного, у гуми знижується якість: еластичність та зчіпні властивості.

Автовласники мають брати до уваги постійний розвиток технологій. Адже шини, як і авто, отримують рестайлінг: поліпшується конструкція, а також змінюється склад суміші.

Якщо шини були зроблені рік тому, то нічого, але якщо вироби чотирирічної давності, то за своїми властивостями будуть програвати новішим гумам тієї ж моделі.

Нагадаємо, що автоексперти склали рейтинг з 10 найкращих зимових шин для авто. Вони радять обирати гуму на зимовий період середньої ціни, які тримаються на межі балансу ціна-якість.