RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Звільнення Півдня та оборона Донбасу: актуальна карта боїв на 1 грудня

Збройні Сили України продовжують обороняти Бахмут і проводити операцію на Кінбурнській косі в той час, як росіяни намагаються утримувати захід Луганської області, стримуючи просування українських військ.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Бойові дії на Харківщині й Луганщині

ЗСУ контрнаступають на лінії Сватове-Кремінна, зокрема українські військові просунулися в Червонопопівку й Площанку. Водночас російські окупанти намагаються відвойовувати втрачені позиції й здійснили спробу штурму біля Стельмахівки, що за 15 км на північний захід від Сватового.

Читайте також: Росіяни знову брешуть: західні аналітики оцінили реальні "успіхи" окупантів під Бахмутом

Бойові дії на Донеччині

Українські підрозділи продовжують оборону Бахмута - міста, яке російське окупаційно-терористичне військо не може захопити з початку повномасштабної війни. Зараз росіяни хочуть оточити ЗСУ зі східного боку Курдюмівки, що за 12 км на південний захід від Бахмута.

"ISW спостерігає лише візуальне підтвердження першого твердження і вважає, що російські війська досягли успіхів у східній половині Курдюмівки. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 листопада, також показують незначне просування росіян на південно-східній і північно-східній околицях самого Бахмута", - написали аналітики.

За інформацією Генштаба ЗСУ, українські війська відбили російські атаки поблизу Бахмутського (10 км на північний схід від Бахмута) та Білогорівки (20 км на північний схід від Бахмута).

Крім того, окупаційне військо країни-терористки РФ проводить наземні атаки в районі Авдіївки й Донецька, обстрілюючи околиці. Росіяни безуспішно штурмували Первомайське, Невельське та Мар’їнку.

Бойові дії на півдні України

Російські окупанти ведуть позиційну оборону на сході лівого берега Дніпра. Щоб ворог не повернувся на правобережжя навіть у вигляді ДРГ, ЗСУ потужно ведуть вогонь по російських військам і виконують завдання з недопущення переходу російських ДРГ через Дніпро. Також українські війська продовжують знищувати ворога в тилу.

Тим часом терористичне військо РФ веде безперестанні обстріли по цивільних об'єктах, житлових будинках і пунктах гуманітарної допомоги на Правобережжі. Разом з цим продовжуються й ракетні удари.

За даними глави Миколаївської ОВА Віталія Кіма, ЗСУ проводять бойові дії на Кінбурнській косі, зберігаючи інформаційну тишу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти вдарили по школі та ринку в Херсоні.