RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росіяни знову брешуть: західні аналітики оцінили реальні "успіхи" окупантів під Бахмутом

На Бахмутському напрямку, де українські військові героїчно тримають оборону, російські окупанти здійснюють до 10 штурмів протягом дня і трохи менше вночі. При всьому тому росіяни досягли там лише незначних успіхів і сильно перебільшують свої "успіхи" на фронті.

Таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема деякі російські воїнкори робили необґрунтовані заяви, що російські війська нібито прорвали лінію оборони України на південь від Бахмута трасою T0513 і просунулися у бік Часового Яру, що перерізало б одну з двох основних українських наземних комунікацій, що залишилися.

"Але малоймовірно, що російські війська просувалися у тому темпі, про який повідомляють російські джерела", - заявили експерти.

Судячи з кадрів із геолокацією, окупанти трохи просунулися на південний схід від Бахмута.

"Такі твердження, ймовірно, є частиною російської інформаційної операції і є передчасними. Російські сили, що деградували, навколо Бахмута навряд чи швидко поставлять Бахмут під загрозу неминучого оточення", - резюмували аналітики.

Читайте також: Тактика "малих котлів": як росіяни діють у районі Бахмута і що вигадує їх пропаганда

Ключові висновки аналітиків ISW

  • Міністерство оборони Британії повідомило, що російські сили, ймовірно, припинили розгортання батальйонних тактичних груп за останні три місяці, що підтверджує попередні оцінки ISW.
  • Російські сили продовжували оборонятися від українських контрнаступних операцій у районі Сватового.
  • Російські війська продовжували обмежені наземні атаки на захід від Кремінної, щоб відновити втрачені позиції.
  • Російські сили завдали наземних ударів у районі Сіверська та Авдіївки, а також на заході Донецької області.
  • Російські сили продовжували зміцнювати оборонні позиції на сході Херсонської області, тоді як українські сили продовжували завдавати ударів по скупченням російських військ на півдні.
  • Російські сили продовжували боротися зі застарілим обладнанням та нестачею місцевого персоналу на тлі офіційних дій, що свідчать про ймовірну другу хвилю мобілізації.
  • Незалежне розслідування показало, що Росія могла переправити тисячі українських ув'язнених із виправних колоній в окупованій Україні до Росії після виведення військ із західного берега Херсонської області.

У період з 27 по 28 листопада різні російські джерела поширювали повідомлення, що "ЧВК Вагнера" та інші російські сили також прорвали оборонні рубежі ЗСУ та проводять зачистки в Курдюмівці (13 км на південний захід від Бахмута), Кліщіївці (7 км на південний схід від Бахмута) , Андріївці (10 км на південний захід від Бахмута), Зеленопілля (13 км на південь від Бахмута), Підгородному (5 км на північний схід від Бахмута) і Спірне (30 км на північний схід від Бахмута) з наміром оточити Бахмут з півдня і сходу.

Проте Інститут вивчення війни не знайшов візуальних підтверджень проникнення російських військ у зазначені населені пункти.

Раніше "Апостроф" публікував відео з Бахмута, зняте українськими бійцями.