RU  UA

Людям з автоматами важко відмовити: що зараз відбувається в Енергодарі та на ЗАЕС

Незважаючи на повідомлення про ймовірність відходу російських окупантів з Енергодару та Запорізької АЕС, ситуація в місті залишається складною: ворог постійно будує оборонні споруди та змушує наших полонених копати окопи.

Про це в ефірі Апостроф TV заявила керуюча справами виконкому міськради Енергодара Яна Дабіжа.

За її словами, зараз у місті із 54 тисяч мешканців залишилося близько 10 тисяч. Продовжуються обстріли: ворог посилює тиск на працівників АЕС щодо підписання угод, контрактів із "Росенергоатомом".

Читайте також: Чому окупанти можуть піти із Запорізької АЕС: названо дві причини.

"Ми розуміємо, що такі обстріли біля атомної станції наші фахівці не завжди зможуть проконтролювати. Але наразі роблять все неможливе і можливе, щоб вберегти світ від цієї катастрофи. Абсолютна брехня з боку російських ЗМІ що тисячі атомників перейшли на бік окупантів з радістю", - заявила Дабіжа.

Вона наголосила, що "людям з автоматами важко відмовити".

"Вони тиснуть на сім’ї, вивозять на "ознайомчі" екскурсії в підвали, приходять додому, зупиняють на прохідних, далеко не тисячі погоджуються. Працівникам немає куди діватись. Їх не пропускають на підконтрольну Україні територію", - наголосила чиновниця.

Світло, газ та тепло даються з перебоями, мешканці міста живуть у холодних квартирах, резюмувала Дабіжа.

Раніше "Апостроф" писав, що очільник ядерної служби ООН Рафаель Гроссі наголосив: регулярні обстріли ЗАЕС є дуже небезпечними та загрожують світу.