RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Окупанти обстріляли ЗАЕС: на заході жорстко відреагували

У неділю зранку, 20 жовтня, російські окупанти вчергове обстріляли Запорізьку АЕС – наступного дня представники ядерної служби Організації Об’єднаних Націй (МАГАТЕ) перевіряють ситуацію, назвавши удари по атомній електростанції грою з вогнем.

Про це повідомляє інформаційне агенство Reuters.

За словами очільника ядерної служби ООН Рафаеля Гроссі, регулярні обстріли ЗАЕС є дуже небезпечними та загрожують світу.

Читайте також: Росія продовжує гратися з вогнем: Запорізька АЕС залишилася повністю без електроенергії

"Хто б не стояв за цим, це має припинитися негайно. Як я вже багато разів казав, ви граєтесь з вогнем!", — наголосив Гроссі.

У виданні припускають, що обстріли росіянами окупованої ЗАЕС є нічим іншим, ніж відповіддю рашистів на власний провал на території правобережної Херсонщини. У той же час, Росія вкотре собі не зрадила, звинувативши у тому, що сталося, Україну, як робить це протягом всієї війни.

Зазначається, що було зафіксовано щонайменше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції. За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу були пошкоджені деякі будівлі та обладнання, які не є критичними для ядерної безпеки на ЗАЕС.

В Енергоатомі заявили — характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчить про те, що росіяни цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 і відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України.

Раніше ми писали, що Росія вигадала карту поширення радіації після "аварії" на ЗАЕС.