RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Бої під Бахмутом та наближення ЗСУ до Сватового: нові карти бойових дій

Уздовж усієї лінії розмежування на Донбасі тривають запеклі бої, а в південних регіонах ЗС РФ здійснюють обстріли населених пунктів.

Оновлені дані щодо ситуації на фронті публікує Інститут вивчення війни ISW.

За даними аналітиків, на сході підрозділи Збройних сил України успішно просуваються у напрямку Сватового. Окупанти визнають успіх українських військовослужбовців у районі траси Р-66 та зазначають, що бої ведуться в районі Новоселівського.

Читайте також: На Донбасі окупанти посилили "полювання" за "мобіками": свіже зведення Генштабу ЗСУ

ЗС РФ, у свою чергу, намагаються йти в контратаку біля Кремінної. Протягом доби ЗСУ відбили наступ росіян у районі Площанки, Невського та Білогорівки.

Не припиняються бої за Бахмут. Окупаційні формування, за даними аналітиків, намагаються зайти до міста з півдня та північного сходу, але всі спроби наступу відбиваються. Крім цього, штурмові дії ЗС РФ зафіксовані біля Авдіївки.

На півдні України окупаційні формування ведуть із важкого озброєння вогонь по населених пунктах, які розташовані вздовж лінії розмежування. Окрім цього, ворожі обстріли зафіксовано на правому березі Дніпра в районі Херсона. Як сказано у звіті ISW, під вогнем ЗС РФ також Миколаївська, Запорізька та Дніпропетровська області.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ завдали удару по військовій базі росіян в окупованому Мелітополі.