RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

На Донбасі окупанти посилили "полювання" за "мобіками": свіже зведення Генштабу ЗСУ

291 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України відбивають атаки російських на Луганщині, тоді як останні продовжують примусово мобілізувати українців у своє окупаційне військо й спалювати книги українською мовою або з українською символікою.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 11 грудня.

Протягом доби ЗСУ відбили атаки ворога в районах населених пунктів Новоселівське, Андріївка, Червонопопівка, Житлівка, Серебрянське і Білогорівка на Луганщині та Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Підгородне і Бахмут Донецької області.

Читайте також: Затримання зрадників та повернення до нормальних умов життя: як живе Херсон сьогодні

Окрім наземних атак, російські окупанти за добу завдали 3 ракетних та 17 авіаційних ударів, а ще здійснили понад 60 обстрілів з РСЗВ.

Водночас росіяни продовжують нищити все українське відверто варварськими методами: вони проводять обшуки в закладах освіти в Луганській області, щоб виявляти й спалювати книжки українською мовою й матеріали з символікою України.

"З метою поповнення некомплекту особового складу ворожих підрозділів, що діють на Сєвєродонецькому напрямку, на тимчасово окупованій території Луганської області посилено заходи примусової мобілізації. У місті Красний Луч збільшилася кількість патрулів, які перевіряють документи у чоловіків, вручають повістку та відвозять до пункту збору мобілізованих", - додали в Генштабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін і без ознак формування наступальних угруповань російських окупантів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники продовжують утримувати свої терористичні війська в прикордонних районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Винторівка та Могриця Сумської області та Стрілеча, Зелене, Стариця, Огірцеве, Варварівка, Черняків, Чугунівка, Дворічна і Рідкодуб на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупаційне військо РФ здійснило обстріли в районах населених пунктів Западне, Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове, Харківської області; Терни на Донеччині та Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Площанка, Невське і Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог обстрілював позиції ЗСУ в районах понад двадцяти населених пунктів, серед яких Верхньокам’янське, Спірне, Веселе, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Георгіївка, Мар’їнка, Біла Гора, Курдюмівка, Залізне та Авдіївка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку російські окупанти намагалися уразити українські позиції з танків та артилерії поблизу Великої Новосілки, Нескучного, Пречистівки та Вугледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли понад двадцять населених пунктів: Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Времівка Донецької області та Новоандріївка, Оріхів, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне і Мала Токмачка на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворожі обстріли зафіксовані в передмісті й Херсоні та інших населених пунктів на прибережжі Дніпра.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили 3 пункти управління та 3 райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів", - резюмували в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відомо про нову стратегію ворога для захоплення Авдіївки.