RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Атака "Шахидів" на Київ: наслідки та екстрене знеструмлення

У ніч проти понеділка, 19 грудня, російські окупанти атакували Київ та область іранськими дронами - більшість "шахідів" вдалося збити силами ППО, проте зафіксовано кілька прильотів у Солом'янському та Шевченківському районах столиці, зокрема й по об'єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram-каналі.

Зазначається, що Росія випустила на столицю України 35 безпілотників, 30 із яких вдалося збити.

"У результаті атаки на столицю є пошкодження об‘єктів критичної інфраструктури. Енергетики та тепловики працюють над тим, щоб оперативно стабілізувати ситуацію з енерго- та теплопостачанням", - написав він.

Читайте також: Хай буде світло: голова Київської ОВА розповів, коли не буде аварійних відключень

Очільник Києва також додав, що на місцях влучання працюють медики та рятувальники, попередньо постраждалих та загиблих немає.

У свою чергу ДТЕК підтвердили слова Кличка, заявивши, що енергетики працюють не покладаючи рук, а у столиці продовжують діяти екстрені відключення світла.

Повідомляється також про прильоти на Київщині, про що повідомив у Telegram-каналі голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. За його словами, було пошкоджено об’єкти інфраструктури та приватні будинки.

"Попередньо, двоє постраждалих. Людям надається допомога - вони під наглядом лікарів. Усі служби на місцях. Працюємо над ліквідацією наслідків ударів", - написав він.

На опублікованих у мережі фото та відео видно, що на місці прильоту виникла сильна пожежа, деякі будівлі зруйновано.

Раніше ми писали, коли, за прогнозами ISW, можливий новий наступ Росії.