RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, cкільки у Німеччини в наявності танків Leopard 2

Наразі армія Бундесверу має на озброєнні 320 танків Leopard 2, частина з яких поїдуть в Україну, проте Міноборони Німеччини тримає в таємниці, скільки з них готові до бойового застосування.

Про це повідомляє CNN.

Як розповіла представниця оборонного відомства, всі танки Leopard 2 - серій A5, A6 та A7, і зараз вони знаходяться на різних стадіях стану та готовності до розгортання.

Читайте також: Чому Leopard 2 так потрібні Україні: фото, відео та порівняння з іншими танками

Армія ФРН відмовилася від застарілої версії основного бойового танка Leopard 1, а також старих моделей Leopard 2, таких, як A4.

У той же час, представник виробника озброєнь концерну Rheinmetall заявив, що на складі компанії є 139 танків Leopard, але з них тільки 29 штук будуть в стані боєготовності навесні.

Інші танки, як зазначили у компанії, можуть бути підготовлені до передачі протягом більш тривалого періоду часу.

Представник Rheinmetall також зазначив, що у них запасі також є 88 танків Leopard 1, і кілька з них можуть бути поставлені через дев'ять місяців, а решта - не раніше ніж через рік.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг після переговорів з головою Міноборони Німеччини Борисом Пісторіусом заявив, що країни, які мають танки Leopard, необхідні Україні для боротьби з російськими окупантами, можуть уже готувати їх для передачі ЗСУ.