RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Готуйте танки для ЗСУ: генсек НАТО висловився про постачання Leopard Україні

Країни, у яких є танки Leopard, необхідні Україні для боротьби з російськими окупантами, можуть готувати їх до передачі країні - дозвіл Німеччини на постачання бронемашин "буде незабаром".

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг після переговорів із новим головою Міноборони Німеччини Борисом Пісторіусом заявив на спільному брифінгу.

Він наголосив, що обговорення цього питання пройшло "добре".

"Усі країни, які мають на озброєнні [і хто готовий поділитися ними з Україною], можуть почати готувати їх до передачі", - сказав він.

Читайте також: Виробник готовий передати Україні танки Leopard та Leopard 2: названо умову та терміни

Столтенберг закликав "дати простір" союзникам для конфіденційних переговорів про те, як виробити рішення щодо танків.

"Проконсультуватися, оцінити – і потім ухвалити рішення", – зазначив він.

При цьому глава Міноборони Німеччини підкреслив, що країни-партнери вже можуть почати навчати українських захисників використовувати "Леопардів", а вони самі почнуть це робити, коли буде ухвалено рішення про постачання танків в Україну. Пісторіус додав, що це буде незабаром.

"Ми підтримуємо Україну, щоб вона не програла цю війну, а виграла її проти Росії. Німеччина робить більше, ніж практично будь-який інший союзник, крім США, щодо допомоги Україні", — заявив він.

Раніше ми писали, що Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння у питанні ухвалення рішення про постачання танків Leopard 2 Україні. Воно залежить від багатьох факторів і має бути ретельно виважено.