RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Далі Росії не вистачить ресурсу: у розвідці назвали терміни завершення війни в Україні

Росія може продовжувати війну в Україні максимум до кінця 2024 року: воювати довше у неї не вистачить сили. Цей період може ще скоротитися, якщо санкції проти РФ буде посилено.

Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Військова розвідка Литви каже, що запас Росії – це два роки. Ми також говоримо, що вони можуть вести війну ще 2023 – максимум 2024 рік – все. Це якщо ми говоримо про конвенційну війну. А якщо посилити санкції, то цей запас буде ще меншим", – зазначив він.

Крім того, за словами Скібіцького, Росія більше не може проводити широкомасштабних наступів. Так званий "великий наступ" РФ, який окупанти намагалися здійснити минулими місяцями, був скоріше елементом кремлівської пропаганди і продемонстрував, що РФ переоцінила власні можливості.

Читайте також: Росія хоче захопити важливе українське місто: у розвідці назвали цілі окупантів

"Де це великий наступ? Росіяни перейшли до активних наступальних дій на початку лютого. Мета у них залишилася одна - вихід на кордони Донецької та Луганської областей. Але на сьогодні вже зрозуміло, що російські війська не мають змоги проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції", - констатував представник ГУР.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Роман Світан розповів, на яких напрямках на Донбасі росіяни наступають, а де фронт завмер.

  • Вас також може зацікавити:

Кульмінація минула: військовий аналітик розповів про сили наступу ворога під Бахмутом

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому провалився наступ окупантів

Спочатку виснажимо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ