RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

ЗСУ відбивають цілодобові атаки під Бахмутом, а в Росії вербують на війну строковиків: зведення Генштабу

Йде 393-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, які продовжують намагатися повністю окупувати Донецьку та Луганську області. Вони наступають на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, на інших - обороняються. За добу 22 березня наші воїни на східній ділянці фронту відбили 83 ворожих атаки.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

22 березня росіяни завдали ракетного удару по Запоріжжю. Ракети влучили у житловий багатоповерховий будинок, є загиблі та поранені. Також ворог завдав 48 авіаційних ударів, зокрема, по цивільних об’єктах критичної інфраструктури на Житомирщині та Київщини. Окупанти запустили 21 БпЛА типу Шахед-136 з Брянської області, 16 з них збито. Внаслідок ударів ворожих БпЛА є загиблі і поранені серед цивільних громадян. Також, загарбники здійснили 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін, формування наступальних угруповань противника не виявлено. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів трьох населених пунктів Чернігівської області, 10 - на Сумщині та 8 - на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти продовжують спроби зламати нашу оборону. Вели безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Макіївка, Білогорівка та Верхньокамянське. З артилерії обстрілювали райони Харківської області, Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. Наші захисники цілодобово відбивають численні атаки в районах Бахмута, Богданівки та Предтечиного. Ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів поблизу лінії зіткнення.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках росіяни наступали в районах населених пунктів Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Побєда – успіху не мали. Ворожих обстрілів зазнали понад 20 районів населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони понад 45 населених пунктів неподалік лінії зіткнення.

Читайте також: Кульмінація минула: військовий аналітик розповів про сили наступу ворога під Бахмутом

У населених пунктах Решетилівське, Чумацьке і Костянтинівка тимчасово зайнятої території Запорізької області російські окупанти здійснили обхід будинків місцевих жителів та попередили про необхідність перебування в безпечних місцях із забороною залишення своїх помешкань. Ймовірно, так вони намагаються приховати від місцевих жителів перекидання своєї живої сили.

Також відомо, що в одній з військових частин, що дислокується у Південній Осетії проводиться активна робота зі строковиками, щодо підписання ними контрактів та подальшої участі у війні на території України. З 1 по 10 березня контракт підписали понад 50 російських строковиків. Без належної бойової підготовки їх відправили у Мелітополь.

Протягом доби українська авіація завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи наших ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження особового складу противника, склад боєприпасів та 1 станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Раніше "Апостроф" публікував розповідь херсонських дітей, як вони боролися з ворогом в окупації.

  • Вас також може зацікавити:

Нехай готуються: в контррозвідці попередили кримчан про "цікаву річ"

Росія змінює цілі ракетних ударів: у ГУР попередили українців

Урожай до посівної: фермери Київщини виорали з полів сотні гільз – фото