RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Підозрюваного у рейдерстві заводу дитячого харчування Ігоря Мізраха відправили під варту - ЗМІ

Подільський районний суд Києва обрав Ігорю Мізраху запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Про це пише "Телеграф".

Мізраха підозрюють в тому, що він через незаконні махінації захопив Хорольський завод дитячого харчування. Це потужне підприємство, яке випускає суміші для немовлят та іншу продукцію для малюків.

До будівлі суду прибули представники Всеукраїнської антикорупційної палати. Активісти влаштували акцію і вимагали об'єктивного розгляду справи Мізраха.

"Ігор Мізрах, за ним же тягнеться шлейф вже роками, можна сказати, десятиріччями. Якимись маневрами він викручувався, і ось сьогодні він вже за ґратами, в СІЗО за шахрайські дії, за рейдерське захоплення цілого заводу дитячого харчування... Ми взяли цю справу як громадське об’єднання на контроль, на моніторинг, в рамках чинного законодавства. Також ми взяли сам процес суду під моніторинг, нам законодавство дозволяє", - прокоментував Андрій Ільгов, голова ГО "Всеукраїнська антикорупційна палата".

"Коли почалася війна, він заліз до Державного реєстру, переоформив на себе заднім числом документи. Скільки можна обкрадати бідних дітей?! Ми за те, щоби він сів за ґрати на довгий строк, щоб іншим був урок, що так робити не можна. В поліції заявили – до поля їхнього зору цей "політтехнолог" потрапляв вже неодноразово. І завжди у зв’язку з шахрайством і вимаганням. Сам Ігор Мізрах довгі роки позиціонував себе як політтехнолог, музичний продюсер, журналіст і педагог. Але оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими ГСУ Нацполіції встановили, що насправді він – очільник злочинного угруповання", - зазначив Богдан, учасник акції.

"Для фінансування зазначеної оборудки політтехнолог залучив 530 тисяч доларів США. Окрім організатора, до злочинної групи входили особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси та навіть кримінальний авторитет", - додала Альона Лютницька, співробітниця ДСР НПУ.

Серед членів групи в поліції називають колишнього заступника міністра сільського господарства рф – країни-агресора. Його російський паспорт вилучили під час обшуків. Всіх учасників затримали разом з Мізрахом і всім повідомили про підозру за кількома статтями кримінального кодексу. Зараз правоохоронці з'ясовують, які ще підприємства встигла захопити ця злочинна група, яку пов'язують з Мізрахом.