RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

По всій Україні оголошували повітряну тривогу: окупанти атакували Київ крилатими ракетами

Вночі 26 травня по всій Україні знову було неспокійно. У всіх регіонах оголошували повітряну тривогу, працювали сили ППО. Росія намагалася атакувати Київ, постраждалих та руйнувань у місті не зафіксовано.

Про атаку на столицю повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Читайте також: Половина України "почервоніла": країною шириться повітряна тривога

Тривога в Україні цієї ночі почала поширюватися одразу з трьох напрямків – північного, південного та східного, досягнувши центральних, а згодом і західних областей.

У Києві повітряну тривогу оголошено о 03:02.

На цей раз ворог запускав ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, у тому числі з Каспію. Ймовірно, це були крилаті Х-101/555.

"За попередньою інформацією, всі ворожі цілі у повітряному просторі Києва були виявлені та знищені! (остаточні дані про ракетну атаку – у звіті Повітряних сил)", – написав Попко.

Попко також повідомив, що за даними на 05:40 п'ятниці, постраждалі та руйнування у Києві не зафіксовані, але інформація ще не збирається та уточнюється.

Позже в КОВА сообщили о том, что обломки сбитой над столицей вражеской цели повредили крышу торгово-развлекательного центра в Оболонском районе. Отдельные фрагменты упали на территорию ТРЦ.

Крім того, за інформацією "Суспільне" у Telegram, вночі 26 травня у місті Дніпро під час повітряної тривоги пролунали вибухи.

Як повідомляв "Апостроф", у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України офіційно підтвердили, що в Київській області 4 травня за допомогою ЗРК "Patriot" було знищено гіперзвукову ракету Х-47 "Кинжал".

  • Вас може зацікавити:

Всі цілі вражені: Міноборони показало кадри "полювання" за дронами у Києві

"Не пробачимо. Ніколи": з'явилося знакове фото з Києва, який пережив найпотужнішу атаку дронів

Вибиті вікна та спалені квартири: нічна атака дронів у Києві не пройшла без наслідків. Фото