RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Смертельний удар по Києву: чому люди не мали доступу до укриття в поліклініці

Люди, які загинули внаслідок ракетного удару російських окупантів по Києву 1 червня, не змогли потрапити до укриття, бо його довго не відчиняли. Правоохоронці прибули на місце та заарештували чоловіка, відповідального за доступ до бомбосховища.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: У перший день літа Росія вдарила по Києву – серед жертв є діти: фото та всі подробиці

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що до поліклініки у Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки, щоб з'ясувати, чому не було доступу до укриття у поліклініці.

"Відповідальність за роботу укриття несе керівник медустанови та голова району, який має контролювати роботу укриттів, нанесених на карту міста, та які мають працювати. Усі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть прийняті сьогодні та невідкладно", - написав Кличко.

Речник Київської міської прокуратури Надія Максимець підтвердила, що на місці трагедії працюють співробітники правоохоронних органів.

"Прокуратура проводить слідчі дії в медичній установі, де під час ракетної атаки росіян було закрито укриття", - сказала спікер.

За інформацією ЗМІ, охоронця укриття в поліклініці Деснянського району було заарештовано поліцією.

"За словами мешканців сусідніх будинків, це не перший подібний випадок. За останній місяць охоронець укриття розпивав алкоголь на робочому місці та не відчиняв двері. Люди намагалися до нього достукатися протягом 15-20 хвилин", - йдеться уповідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ППО знищила всі "Іскандери", якими атакували Київ, але від їхніх уламків загинули люди.

Вас також може зацікавити:

Скільки ракет і дронів випустила Росія по Україні за травень: інфографіка

Загинула молода жінка, багато поранених: у поліції розповіли про наслідки атаки РФ на Київ

Любов переможе війну: у Києві молодята зіграли весілля в укритті