RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Шойгу заявили про початок "наступу" ЗСУ на п’яти напрямках: в Україні прокоментували

Міноборони РФ, слідом за відео, в якому українське військове відомство натякає про початок контрнаступу, але з дотриманням режиму тиші, заявило про початок великомасштабного наступу ЗСУ. В Україні заяву відомства Шойгу назвали інформаційним вкиданням та закликали не вірити окупантам.

Про це повідомляють росЗМІ.

За версією російського військового відомства, вранці 4 червня українська армія нібито пішла в атаку одразу на п'яти ділянках фронту на південно-донецькому напрямку. У наступі нібито задіяні шість механізованих та два танкові батальйони.

Водночас Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України попереджає про те, що на російських телеграм-каналах та соцмережах планується посилення поширення недостовірної інформації про бойові дії ЗС України.

"З метою деморалізації українців та введення в оману спільноти (зокрема власного населення) російські пропагандисти поширюватимуть недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрями та втрати української армії. Навіть якщо контрнаступу і немає. Для цього заготовлено старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих та полонених. А також інші фейкові матеріали", - йдеться у повідомленні страткому.

Нагадаємо, раніше українські хакери зламали трансляцію телеканалів у Криму і запустили в ефір відеоролик Міноборони про майбутній контрнаступ.

Вас також може зацікавити:

Україна поверне стратегічно важливу територію: у Байдена зробили важливу заяву

Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

Для контрнаступу ЗСУ потрібні три чинники - екс-командир "Айдара"