RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

14 вересня

Всі новини

Росіяни намагаються оточити Вовчанськ: в ISW оцінили ситуацію на Харківщині

На Харківщині йдуть бої за кожен населений пункт – ворог намагається оточити Вовчанськ, розташування якого надає росіянам певні додаткові можливості, зокрема в забезпеченні. Ймовірно, противник може спробувати обійти місто з двох боків.

Про це йдеться у звіті від Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Під загрозою великі міста: у ЗСУ назвали варіанти майбутнього наступу росіян

Аналітики зауважують, що наступальні зусилля Росії у спробі захопити Вовчанськ (на північний схід від Харкова) значною мірою є наслідком мовчазної політики країн Заходу, яка визначає, що українські військові не можуть використовувати надану зброю для того, щоб уражати легітимні військові цілі на території Росії.

Фахівці припускають, що окупаційні війська намагаються оточити Вовчанськ, наближаючись до самого міста через Бугруватку, Старицю та Ізбицьке на заході і через Вовчанські Хутори на сході.

"Захоплення російськими військами будь-якого з цих населених пунктів перерізало б ці українські наземні лінії зв'язку (НЛЗ) з Вовчанськом і зробило б решту НЛЗ все більш важливими для оборони міста", – йдеться у повідомленні.

Крім того, зауважується, що росіяни все частіше зосереджують увагу на мостах – завдають ударів, щоб ізолювати українську оборону Вовчанська від інших районів.

ISW передає, як український військовий оглядач Костянтин Машовець оцінював ситуацію у Вовчанську, зауважуючи, що місто є основним напрямком російських зусиль на півночі Харківської області. Тож російські війська мають намір обійти сам Вовчанськ з південного заходу і півдня.

Машовець також зауважував на близькості розташування Вовчанська до кордону, що надає російським військам "багато можливостей", зокрема дозволяє ворогові проводити операції з обмеженими силами і засобами для досягнення конкретного результату. Це надає окупантам можливість забезпечення стабільного контролю і вогневої підтримки без переміщення артилерії, а також створює умови для швидкої доправляння палива і зброї до фронту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Росія вдарила по Харкову, зафіксовано два "прильоти".

  • Вас також може зацікавити:

Російські десантники сунули на Харків, але щось пішло не так: відео

Росіяни утворили два плацдарми вздовж кордону у Харківській області: який задум Кремля

Успіх Росії умовний: що насправді відбувається у "сірій зоні" на Харківщині