RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Успіх Росії умовний: що насправді відбувається у "сірій зоні" на Харківщині

Ситуація в "сірій зоні" на кордоні між Бєлгородською областю Росії та Харківською областю України є складною, але контрольованою.

Про це повідомив командир 125 ОБр ТрО генерал-лейтенант Артур Горбенко.

Читайте також: Росіяни оточують Вовчанськ: у місті почалися вуличні бої

За його словами, населені пункти, в які зайшов ворог, знаходилися в постійній "сірій зоні", а тому успіх противника досить умовний і коштує росіянам величезних втрат у техніці та живій силі. Він також додав: територію, яку зайняв супротивник, локалізовано, по ній постійно ведеться вогонь Сил оборони.

Горбенко закликав українців підтримувати ЗСУ, а також уважно перевіряти інформацію.

"Чи то від незнання ситуації, чи від бажання нашкодити, окремі резиденти соціальних мереж розповсюджують абсолютно неправдиву інформацію про неготовність Сил оборони до наступу ворога, або ще гірше, про відступ окремих підрозділів із ввірених їм оборонних рубежів",- публікує слова комбрига пресслужба підрозділу.

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що російські окупанти намагаються закріпитися у селах "сірої зони", але Сили оборони дають їм відсіч.

"Задум ударів на Харківщині в тому, щоб розтягнути наші сили та підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися", - сказав Зеленський.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що наперед знали про плани наступу росіян на цьому напрямку. Про це заявив представник ГУР МО Андрій Юсов, повідомляє "Укрінформ".

"Дії ворога на даному напрямку розпочалися за графіком, який був відомий, про який було поінформовано Головним управлінням розвідки всі необхідні інстанції, керівництво і командування", - сказав Юсов.

Раніше ізраїльський експерт Давид Шарп в ефірі "Апострофа" оцінив сили російської армії під Харковом.

  • Вас може зацікавити:

Харківщина під потужними обстрілами: що відомо про загиблих та постраждалих

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

Росія завдала авіаудару по Вовчанську: фото руйнувань